Lauritsen: Iznenada sam morao sve spakirati i otići iz Zagreba. Teško mi je bilo

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

DINAMO je krajem siječnja prodao danskog stopera Rasmusa Lauritsena. U nešto dulje od dvije godine Lauritsen je s Dinamom osvojio četiri trofeja i dvaput prezimio u Europi. Karijeru je Lauritsen nastavio u Brondbyju.

Pred kraj prijelaznog roka sam je zatražio transfer, nezadovoljan svojim statusom kod Ante Čačića. "Osjećam da sam na vrhuncu forme i želim igrati. Nije tajna da želim otići iz Dinama. Mislim da bi to bilo najbolje za mene i klub", rekao je tada.

Sada otkriva da mu je bilo jako teško otići iz Zagreba. "Bilo je jako emotivno. Dvije i pol godine sam bio u Zagrebu, a onda sam odjednom morao sve spakirati i otići. Teško mi je. Tijekom boravka tamo stekao sam prelijepe uspomene i puno prijatelja. Bilo je to prekrasno iskustvo. Teško je tako brzo reći zbogom", rekao je Lauritsen.

"Posebno mi je bilo teško oprostiti se jer sam osjetio da sam ostavio trag i kod suigrača i kod navijača. Dobio sam puno poruka, sretan sam i ponosan. Uspio sam ostaviti trag u tako velikom klubu i sretan sam što sam bio dio Dinama."

Ugovor s Brondbyjem je potpisao do 2027. godine, a Dinamo je za njega dobio oko dva i pol milijuna eura.