Lautaro Martinez: Morali smo iskoristiti priliku da osvojimo naslov baš protiv Milana

Foto: EPA

INTER je u utakmici 33. kola talijanske Serie A pobijedio gradskog rivala Milana s 2:1 te tako osigurao jubilarni 20. naslov prvaka Italije u klupskog povijesti. Tako će Inter sada iznad grba na dresu nositi dvije zvjezdice, a još je dobio i šansu proslaviti ga pred navijačima Milana.

Golove za pobjedu momčadi Simonea Inzaghija postigli su Francesco Acerbi u 18. minuti susreta i Marcos Thuram, koji je bio precizan u 49. minuti utakmice. Jedini gol Milana postigao je Fikayo Tomori u 80. minuti. Inter je tako pet kola prije kraja pobjegao na ogromnih 17 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Milana.

Martinez: Dođe mi da plačem

Ključan igrač Intera u osvajanju novog naslova prvaka ove sezone je bio argentinski napadač i kapetan kluba Lautaro Martinez. On je s 23 pogotka uvjerljivo najbolji strijelac Serie A, a nakon utakmice protiv Milana je izjavio sljedeće: “Sada mi dođe da plačem jer smo toliko radili, toliko patili i zaslužili smo ovu radost. Posvećujem naslov svojoj obitelji u Argentini, svojoj djeci, suigračima i svim navijačima. U nogometu možete pobijediti i izgubiti, ali ja sam dvostruko sretan. Rekao sam momcima da smo u situaciji koja se nikada prije nije dogodila, da moramo maksimalno iskoristiti ovu priliku za pobjedu i osvajanje titule baš protiv Milana."

Argentinskom reprezentativcu to je drugi Scudetto u Interu, ali prvi kao kapetan momčadi: “To znači jako puno, jer odvesti ovaj veliki klub do naslova s ​​nevjerojatnom grupom suigrača, to je sve. Sve ovo je za navijače, za naše obitelji, direktore, osoblje, sve koji rade uz nas.”

Argentinac još uvijek nije potpisao novi ugovor s Interom, ali je mnogo puta rekao da je to ono što želi: “Nadam se, moramo postići dogovor s klubom. Danas želim uživati ​​u ovom Scudettu jer toliko smo naporno radili od predsezone u Japanu, promijenili smo 12 igrača i ispisali smo povijest. Zabava večeras neće završiti.”

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.