RIJEKINO NAJVEĆE "POJAČANJE" PROTIV SALZBURGA Zabio je oba gola Dinamu, a sada odlazi

Foto: Guliver Image/Getty Images

RED BULL večeras od 18:45 dočekuje Rijeku u prvom dvoboju 3. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka. Austrijski prvak nije igrao u skupinama najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja na svijetu još od 1994. i susrete protiv Rijeke smatraju sudbonosnima za povijest kluba.
 
Lani je Red Bull bio na koračić do fantastičnog uspjeha. Nakon 1:1 protiv Dinama u Zagrebu, Austrijanci su doma imali 1:0 i igru pod svojom kontrolom 70-ak minuta utakmice. A onda su stali i najprije je zabio Junior Fernandes, a onda u produžecima i Soudani i Modri su otišli u Ligu prvaka.
 

Oba gola za Red Bull u dvobojima s Dinamom zabio je Valentino Lazaro, a austrijski mediji uoči utakmice protiv Rijeke panično pišu o izglednom odlasku sjajnog veznjaka u Herthu. Također, na izlaznim vratima kluba je i Valon Berisha, kojeg želi Stoke, pa je jasno zbog čega tamošnji novinari više pažnje poklanjaju tim potencijalnim transferima nego utakmicama protiv hrvatskog prvaka.
 
''Dok god je Lazaro naš igrač on će pružati sto posto za našu momčad'', kazao je kratko trener Marko Rose na temu odlaska austrijskog reprezentativca, čiji odlazak u Berlin se već danima čini kao formalnost.
 
Lazaro će vjerojatno zaigrati večeras, no njegov nastup u uzvratu, barem prema pisanju austrijskih medija, mjeri se u promilima. Ode li i Berisha, bit će to golem hendikep za ambicije Red Bulla da po prvi put u povijesti zaigraju među najboljima na Starom kontinentu.
 
Red Bull je u sezonu ušao sjajno, četiri utakmice nisu primili gol i to nudi optimizam pred Rijeku.
 
''Djelujemo prilično sigurno i stabilno što je uvijek dobar pokazatelj'', zaključio je Rose, koji je pohvalio Patricka Farkaša, novu akviziciju na poziciji desnoga braniča, iako se vjerojatno na tu poziciju vraća oporavljenika Stefan Lainer, baš kao i Andreas Ulmer na mjesto lijevoga beka umjesto nesuđenog igrača Rijeke Stefana Stangla. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.