Svjetsko rukometno prvenstvo

Lazarov vodio Makedonce do druge pobjede uoči dvoboja s Hrvatskom na SP-u

Foto: Getty Images / Guliver Image

Sve o Svjetskom prvenstvu pratite na Indexovoj temi klikom OVDJE.

MAKEDONIJA je ostvarila i drugu pobjedu na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj. Nakon Japana (38:29), Makedonci su bez problema izašli na kraj i s Bahreinom 28:23 i time stigli do četiri boda u skupini B. 

Momčad Raula Gonzalesa dobro je krenula i povela 6:2. Međutim, Bahrein, koji je na startu izgubio od Španjolske (22:33), uspio se vratiti i serijom 5:0 stići do preokreta 6:7. Makedonci devet minuta nisu zabili gol, a crni period prekinuo je Kiril Lazarov te započeo novu seriju svoje ekipe od 6:1 za konačnih 12:8 na poluvremenu.

U nastavku se kod Bahreina ozlijedio njihov važan igrač Mohammed Habib, što je dodatno iskoristila Makedonija i pobjegla na 15:9 početkom drugog dijela, čime je praktički riješila utakmicu, a do kraja je samo bilo pitanje kolika će biti razlika. Lazarov i društvo imali su i osam golova prednosti (24:16 i 26:18), a pred kraj su spustili gas jer je Gonzales dao priliku i nekim mlađim igračima pa je Bahrein uspio stići do -5 i konačnih 23:28. 

Lazarov je bio najefikasniji s osam golova, koliko je zabio i protiv Japana, dok su Manaskov i Kuzmanovski pogađali po četiri puta, uz po tri gola Taleskog i Popovskog. 

U trećem kolu skupine B Makedonija će 14. siječnja igrati protiv Hrvatske također u Münchenu, gdje se igra cijela ova skupina Svjetskog prvenstva. Tri najbolje momčadi plasirat će se u sljedeću fazu natjecanja.

Rezultati by SofaScore

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.