LIGE PETICE

LAZIO - ATALANTA 3:3 Show u Rimu, Dinamov suparnik prokockao tri gola prednosti

Foto: Getty Images / Guliver Image

ATALANTA je vodila 3:0 na poluvremenu protiv Lazija u Rimu i već vidjela sebe na prvom mjestu Serie A zajedno s prvakom Juventusom, a onda je primila tri gola u nestvarnom drugom dijelu i ostala bez pobjede u 93. minuti - 3:3! 

Dinamov suparnik u grupnoj fazi Lige prvaka, koji je potopljen na Maksimiru (4:0), napravio je pravi show u prvih 45 minuta i činilo se da sve glatko ide prema petoj pobjedi u posljednjih šest utakmica. Gosti, za koje je do 60. minute igrao Mario Pašalić, poveli su u 23. minuti. Gosens je pronašao Muriela u šesnaestercu, a kolumbijski napadač zabio u donji desni kut za prednost. Bio je to veliki šok za Lazio, a pet minuta kasnije na semaforu je pisalo 0:2. Muriel je ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, a lopta prošla sve igrače u šesnaestercu i opet završila u istom kutu.

Domaćin je bio na konopcima, a u prvom poluvremenu ga je dotukao kapetan Atalante Gomez, koji je pogodio suprotni kut s lijeve strane šesnaesterca poslije majstorske asistencije petom Toloija. Bio je to treći gol Gomeza u isto toliko posljednjih utakmica, a takav niz ostvario je prvi put u Serie A.

Embed from Getty Images

Činilo se da će Atalanta, koja je dominirala u prvih 45 minuta, uz udarce na gol 13-0, lako održati prednost u nastavku, ali je to jednostavno takva ofenzivna momčad koja se ne zna braniti. To je iskoristio Lazio i za minutu zabio dva gola te se vratio u utakmicu. Branič Palomino je srušio Immobilea u kaznenom prostoru, sudac pokazao na penal, a napadač Lazija sigurno pogodio i smanjio na 1:3. I pored toga sudionik Lige prvaka imao je dva gola prednosti, ali je već u sljedećem napadu opet primio pogodak.

Nakon duge lopte Immobile je odlično skočio i lansirao Correu jedan na jedan s protivničkim igračem na desnoj strani šesnaesterca, a on precizno zakucao loptu pod gredu za 2:3 i najavu dramatičnog finiša. Uslijedio je pritisak rimske momčadi, a sjajnu priliku propustio je Immobile u 80. minuti kada je nakon kornera šutirao glavom u donji desni kut, a golman Gollini sjajno obranio njegov pokušaj.

Atalanta je u 89. minuti imala u jednom napadu nekoliko pokušaja završiti dvoboj, ali je golman Strakoša obranio udarac Gomeza, a branič Luiz Felipe dva puta blokirao udarac gostiju, od čega posljednje ispred gol-linije te spasio svoju momčad već viđenog gola za 4:2.

Embed from Getty Images

I onda, nakon svih tih promašaja u trećoj minuti sudačke nadoknade stigla je kazna Atalantu. Lazio je dobio novi penal, a Immobile uz dosta sreće provukao loptu ispod ruku golmana za spektakularnih 3:3 i uz dva gola iz penala i asistencijom oduzeo Atalanti priliku da se izjednači s Juventusom na prvom mjestu Serie A. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.