TRANSFERI

Le Parisien: PSG prodaje Mbappea za 220 milijuna eura

Foto: EPA-EFE/Christophe Petit Tesson

PSG-ov sportski direktor Leonardo žestoko je optužio Real zbog snubljenja Mbappea, ali mu i odgovorio da je voljan prodati sjajnog napadača. Naravno, za pravu cijenu.

"Real se prema PSG-u odnosi bez poštovanja, nekorektno, ilegalno i neprihvatljivo. Slanje nedovoljno visoke ponude za Mbappea samo je zadnji dokaz tog nepoštovanja", poručio je Leonardo povodom toga što, kako kaže, Real dvije godine oblijeće oko njihovog igrača Kyliana Mbappea i to sada, kada je Real igrao po pravilima i službeno za napadača ponudio 160 milijuna eura.

PSG je tu ponudu odbio, ali i odgovorio da će Mbappea pustiti u Real. Ipak, dodao je, to će napraviti pod svojim uvjetima. Znači za bitno veći iznos od onog u prvoj Realovoj službenoj ponudi. 

List Le Parisien, tradicionalno dobro upućen u situaciju u PSG-u, otkriva koja je to cifra. Radi se o 220 milijuna eura. 

Spomenuti izvor navodi da PSG tako želi povratiti 180 milijuna eura uloženih u Mbappeovu odštetu. Osim tog iznosa, kojeg je platio Monacu u dvije rate, u ljeto 2017. i 2018. te zaraditi još 40 milijuna eura. 

Ako bi Real za Mbappea platio iznos koji PSG traži, Francuz bi ga koštao samo dva milijuna eura manje nego što je PSG platio za Neymara 2017. kada ga je učinio najskupljim nogometašem u povijesti. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Mbappe (22) je prije tri godine iz Monaca došao u PSG. U posljednjih godinu dana odbio je niz ponuda kluba da produlji ugovor, koji mu završava idućeg ljeta, te je cijelo vrijeme očijukao s Realom.

Govorio je da bi ostao u PSG-u ako bi se tamo formirala momčad za osvajanje Lige prvaka. Predsjednik Al-Khelaifi mu je prilikom predstavljanja Lea Messija poručio da sada više nema izlika te da je klub napravio ono što je tražio.

Napadač je na to odgovorio šutnjom. Zato su navijači PSG-a izviždali mladu superzvijezdu na predstavljanju nove momčadi prije tri tjedna.

Real je sada ponudio 160 milijuna eura za Mbappea, koji je u tri godine za PSG odigrao 174 utakmice, postigao 133 i namjestio 63 gola. 

Za dovođenje Mbappea ima još šest dana jer prijelazni rok u Španjolskoj završava 2. rujna.