LeBron James izjednačio rekord Garnetta

KOŠARKAŠ Clevelanda LeBron James bi po mnogim parametrima trebao ove sezone osvojiti nagradu za najkorisnijeg igrača NBA lige (MVP nagrada).

Dotad je James, pak, četvrti put ove sezone proglašen za košarkaša mjeseca. Prije no što je izabran za najboljeg igrača Istočne konferencije za mjesec travanj, bio je najbolji i tijekom studenoga, siječnja i ožujka.

Time se James izjednačio s Kevinom Garnettom, jedinim igračem koji je, otkada se dodjeljuju takve nagrade, izabran četiri puta za najboljega u pojedinim mjesecima. Garnettu je to uspjelo u sezoni 2003/04 dok je nosio dres Minnesote.

Tijekom sedam utakmica u travnju James je upisao sljedeću statistiku: 29.9 poena, 6 skokova i 6.6 asistencija. Bio je dakako i glavni razlog što je Cleveland u završnici regularnog dijela sezone izborio najbolji omjer u ligi. Najbolji igrač na Zapadu tijekom travnja bio je igrač Dallasa, Nijemac Dirk Nowitzki.

Greg Oden sada ima problem s infekcijom

Grega Odena su Portland Trail Blazersi 2007. godine izabrali kao prvi izbor na draftu 2007. godine. No, prošle sezone Oden nije odigrao niti jednu utakmicu u NBA ligi.

Mnogi NBA kroničari su naglašavali da je Portland doveo igrača koji ima tijelo 40-godišnjaka, te da je načet s bezbrojnim ozljedama. Zbog leđa i koljena je morao čekati cijelu sezonu na premijeru, a potom je u aktualnoj sezoni ipak skupio 61 nastup za Portland.

No, niti ove sezone nije bio stalno na dispoziciji treneru Nateu McMillanu, jer su mu ozljede stopala i koljena oduzele 21 nastup. Po novim informacijama izgledno je da ovaj centar neće igrati niti na početku serije prvog kruga doigravanja u kojem Portland ima domaćinstvo prednosti u odnosu na Houston Rocketse.

Trenutačno Greg Oden ima infekcijske probleme, zbog kojih nije trenirao u četvrtak i petak. Statistika govori da je Oden ove sezone ubacivao 8.9 poena po utakmici, te imao točno sedam skokova u prosjeku.

Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.