NBA

LeBron je nedavno objavio imena nasljednika: Favorit za tron je Luka Dončić

Foto: Getty Images

LEBRON JAMES ima 35 godina, ali sjajno igra u dresu LA Lakersa. Od 2003. godine igra u NBA ligi, a njegova karijera profesionalnog košarkaša polako ulazi u završnu fazu. Nedavno je govorio o svojim košarkaškim nasljednicima i tom prilikom izdvojio pet imena.

Dok su Kobe Bryant i Allen Iverson vladali NBA parketima, LeBron je bio zvijezda u usponu. Titule, rekordi i individualna priznanja donijeli su mu nadimak Kralj, a u javnosti se sve više govori o igračima koji bi mogli zauzeti njegov tron.

James ima još dvije godine ugovora s Lakersima. Aktualna statistika od 25,5 poena i 10,6 asistencija po utakmici govori da i dalje igra na vrhunskoj razini.

Bez obzira na priču o tome koliko dugo će biti sposoban za velika djela, LeBron kaže da je budućnost NBA lige u sigurnim rukama, prenosi Marca.

"Uvijek sam se pitao kome ću predati baklju kada napustim košarku. Zion Williamson, Ja Morant, Luka Dončić, Trae Young, Jayson Tatum... sretan sam što sam s njima na parketu", rekao je LeBron James.

Ovo su potencijalni nasljednici zvijezde LA Lakersa:

Luka Dončić - Dallas Mavericks (21 godina)

Na ovogodišnjem All star meču bio je lider tima, a poslije samo dvije godine u NBA ligi postao je jedan od najpopularnijih košarkaša u SAD-u. Prosječno bilježi 28,8 poena i 8,8 asistencija po meču. Slovenski reprezentativac jedan je od glavnih kandidata za MVP priznanje.

Zion Williamson - New Orleans Pelicans (19 godina)

Skrenuo je pažnju javnosti tijekom igranja na Sveučilištu Duke. Potom se uspio izboriti s ozljedom i biti prvi pick na draftu 2019. godine. Izuzetan talent pokazao je u prvoj sezoni igranja za Pelicanse. Prosječno postiže 24,1 poen, što je daleko iznad očekivanja za početnika.

Jayson Tatum - Boston Celtics (22 godine)

Odlaskom Kyrieja Irvinga 2019. godine, Tatum je dobio mnogo više prostora i slobode u igri Celticsa. Prosjek od 23,5 poena po utakmici govori da je sasvim zasluženo nastupio na All star vikendu. Tatum je jedan od cjenjenijih igrača na tržištu NBA lige.

Trae Young - Atlanta Hawks (21 godina)

Na meču protiv Portlanda progurao je loptu kroz noge Trevoru Arizi i time razbjesnio iskusnog košarkaša. Riječ je o veoma talentiranom igraču koji ove godine bilježi 9,4 dodavanja po utakmici.

https://www.youtube.com/watch?v=NyX46vzysnE

Ja Morant - Memphis Grizzlies (20 godina)

Veliko zanimanje koje je na draftu 2019. godine izazvao Williamson učinilo je da se Morant pojavi gotovo neopaženo. Memphis ga je odabrao kao drugog picka. Igra konstantno tijekom čitave sezone, s prosjekom od 17,7 poena i 7 asistencija po meču čime je nadmašio ostale početnike.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.