NBA

LeBronov agent ignorirao je pozive za manje poznate igrače i koštao ih milijuna

Foto: Photo by Brian Rothmuller/Icon Sportswire/Icon Sportswire via AP Images/Guliver

KOŠARKAŠ New York Knicksa Nerlens Noel tužio je svog bivšeg agenta Richa Paula jer je zbog njegovih lažnih obećanja i profesionalnog nemara u tri godine izgubio 58 milijuna dolara, pišu američki mediji.

Rich Paul najpoznatiji je košarkaški agent na svijetu, a brine se o karijerama svojeg bliskog prijatelja LeBrona Jamesa, njegovog suigrača iz LA Lakersa Anthonyja Davisa, Traea Younga, Bena Simmonsa i drugih zvijezda, ali čini se da ne vodi puno računa u svojim klijentima "niže klase".

Noel je s Paulom surađivao od 2017. do 2020. godine, a tereti ga da je prekršio svoje obaveze savjetujući mu da odbije višegodišnje produljenje ugovora i potpuno ignorirajući klubove koji su bili zainteresirani za Noelov angažman.

Centar tvrdi da je 2017. dobio ponudu Dallasa za produljenje ugovora na četiri godine za 70 milijuna dolara. No Paul ga je uvjerio da vrijedi 100 i više milijuna te da će mu on pomoći da dobije maksimalni ugovor ako ga angažira.

Noel je to i učinio, odbio produljenje i potpisao kvalifikacijsku ponudu od 4.1 milijun dolara, koja mu je omogućila da narednog ljeta postane slobodan igrač i kao takav ispregovara "obećanih" 100 milijuna.

No u toj ključnoj sezoni imao je problema s ozljedama i bilježio najlošije prosjeke karijere, a Noel tvrdi da je Paul tada potpuno izgubio interes za njega kao klijenta. Potpisao je jednogodišnji ugovor s Oklahoma Cityjem za 3.75 milijuna, a kaže da ni taj ugovor nije dobio zahvaljujući Paulu, nego zato što su ga direktno regrutirale ondašnje zvijezde Thundera Russell Westbrook i Paul George.

Ni godinu kasnije Noel od Paula nije dobio nijednu ponudu te je ostao u Thunderu igrati za minimalac, a sada tvrdi da je naknadno od bivšeg trenera Philadelphije Bretta Browna doznao da su ga Sixersi željeli dovesti, ali im Paul nije odgovarao na pozive. S istim su se problemom, kaže, susreli i drugi zainteresirani klubovi.

Nakon što je saznao da se ista situacija ponovila i prošle sezone te da su sličan nemar doživjeli i drugi manje poznati košarkaši, Noel se konačno rastao s Paulom i sad ga tuži jer je, u razdoblju u kojem bi zaradio 70 milijuna da ga agent nije odgovorio, uprihodio samo 12 milijuna.

Odmah nakon toga ispregovarao je trogodišnji ugovor s New York Knicksima vrijedan 32 milijuna dolara. 

Paulov uspon u svijetu košarke započeo je 2003., nedugo nakon što je LeBron James draftiran u NBA ligu. Paul je tada prodavao stare dresove iz prtljažnika svojeg automobila, ali zbližio se s Jamesom, kojem je s vremenom postao intimus i bliski poslovni partner. Svoju agenciju Klutch otvorio je 2012. i potpisao LeBrona kao prvog klijenta. Od tada je svojim klijentima ispregovarao više od milijarde dolara zarade na NBA ugovorima.

No većina je došla od klijenata najviših profila poput Jamesa i Davisa, dok ga za "sitne ribe" očito nije bilo toliko briga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.