Transferi

Leeds kupio igrača Barcelone za 15 milijuna eura

Foto: EPA

BARCELONA je uspjela zaraditi 15 milijuna eura od prodaje Juniora Firpa (24), što je odlična informacija za ovaj klub kojem je svaki euro prijeko potreban.

Firpo je prešao u Leeds United, s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine. Barcelona je s engleskim klubom dogovorila da od idućeg transfera ovog igrača ima pravo na 20 posto zarade.

Ovaj lijevi bek je u Barcelonu stigao na ljeto 2019. godine iz Betisa za 18 milijuna eura, a za katalonski klub je tijekom dvije protekle sezone odigrao 41 utakmicu.

Leeds nije objavio visinu transfera, ali Barcelona je

Na stranici engleskog kluba su se pohvalili da su pobijedili nekoliko klubova u utrci za ovog igrača.

S druge strane, Barcelona se pohvalila iznosom koji je zaradila, dok Leeds nije objavio taj podatak u svojoj vijesti o transferu.

Barcelona ima razlog zbog kojeg joj je svaki euro važan i nije čudno što je objavila iznos koji je zaradila.

Barcelona ne može registrirati Aguera i Depaya

Naime, Barcelona ne zadovoljava salary cap koji je La Liga nametnula svojim klubovima i zbog toga će morati prodavati neke od najskupljih igrača kako bi se izvukla iz dugova, koji iznose oko 1.17 milijardi eura.

Matheus Fernandes, njihov brazilski igrač, ih tuži, a Pjanić i Umtiti nisu prihvatili prijedlog za raskid ugovora. To je loša vijest za katalonskog diva koji mora skresati plaće za preko 200 tisuća eura tjedno. Sada su se javile nove boljke. Prema pisanju Goala, Barcelona ne može registrirati Lionela Messija, Sergija Aguera, Erica Garciju, Memphisa Depaya i Emersona sve dok ne dovede plaće u okvire dozvoljenog i održivog. 

Messi je i dalje slobodan igrač

Podsjetimo, Messiju je istekao ugovor prije pet dana te ga Barcelona mora ponovno registrirati kao svojeg igrača. 

Predsjednik Laporta, koji je preuzeo klub nakon izvanrednih izbora prije pola godine, mora u vrlo kratkom vremenu pronaći rješenje za najveću financijsku dubiozu u klupskoj povijesti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.