BUNDESLIGA

Legenda Bayerna postaje žrtva Coutinhovog dolaska? "Mjesta ima samo na klupi"

Foto: Getty Images

"MOJA omiljena pozicija, na kojoj osjećam da mogu dati najviše, je desetka", izjavio je Philippe Coutinho nakon dolaska u Bayern.

U posljednje vrijeme njemački prvak nije imao igrača Coutinhove klase koji može igrati desetku, a njegov dolazak značit će ogromne taktičke i igračke promjene.

U utakmici prvog kola Bundeslige protiv Herthe u Bayernovom veznom redu igrao je Thiago Alcantara na šestici, dok su ispred njega bili Corentin Tolisso i Thomas Müller. Ovaj posljednji mogao bi biti na velikom gubitku sad kad je stigao Coutinho.

"Müller je sjajan igrač, osvojio je Svjetsko prvenstvo, drago mi je što ćemo biti suigrači", kaže Coutinho. Ipak, teško da bi mogli previše igrati zajedno jer njemački mediji očekuju da će Coutinho igrati na desetki, Coman lijevo, Gnabry desno, a sigurno mjesto u vrhu napada ima i najbolji strijelac Bundeslige Robert Lewandowski.

"Jedino mjesto slobodno za Müllera je ono na klupi", piše danas Bild.

Niko Kovač trebat će novi sustav prilagoditi pridošlom pojačanju, a Brazilac će mu dosta pomoći i u situacijama kada lopta bude izgubljena visoko u protivničkoj polovici. Vjeruje se da će se Coutinho u Bayernu snaći jako dobro, no to ujedno znači i da bi Müller, klupska legenda, minute mogao dobivati na kapaljku.

  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.