Legenda Juventusa: Molio sam da ostanem. Potjerali su me nakon 500 utakmica

Foto: Profimedia

LEONARDO BONUCCI (36) je nakon ukupno deset godina u dvije gaže te 502 utakmice za Juventus, s kojim je osvojio devet talijanskih naslova i četiri kupa, morao otići iz kluba čija je legenda. Potjeran je iako je htio ostati i bio spreman na degradaciju do statusa zadnje rezerve samo kako bi okončao karijeru u omiljenom klubu. O svojoj ogorčenosti ključnim ljudima kluba novi stoper Union Berlina govorio je u intervjuu za Mediaset, koji je postao top tema u Italiji.

"Ne mogu više slušati laži o meni koje širi Allegri"

"Čitam i slušam nevjerojatne laži koje se iz Juventusa šire o meni, u čemu prednjači trener Allegri. Nije istina da mi je u listopadu prošle i veljači ove godine rečeno da klub želi da odem na kraju sezone. To mi je priopćeno tek 13. srpnja, kada su mi u kuću došli direktori Giuntoli i Manna te me obavijestili da više nisam član momčadi.

Objasnili su mi da moja prisutnost u ekipi potkopava njen rast. Tako me nezamislivo ponizio klub za koji sam odigrao više od 500 utakmica. I to su mi napravili dva mjeseca nakon što sam vodstvu kluba rekao da sam spreman ostati kao peti ili šesti izbor na stoperu kako bih pomagao mladim igračima."

"Euro iduće godine mi je cilj"

"Želim zahvaliti brojnim nogometašima koji su me nazvali i izrazili mi podršku i suosjećanje zbog ogromnog nepoštovanja Juventusa prema meni. Pirlo, Buffon, Chiellini i novi izbornik Spalletti samo su neki od njih. Kad smo kod izbornika, moja želja i plan je igrati za Italiju na Euru idućeg ljeta", poručio je novi suigrač Josipa Juranovića.