POSLJEDNJI PLES

Legenda Knicksa: Dokumentarac o Jordanu? Pogledam malo pa ugasim. Nemam snage

Foto: Getty Images

PROŠLOG vikenda s emitiranjem je završio Posljednji ples, dokumentarac o Michaelu Jordanu i slavnoj generaciji Chicago Bullsa koji je srušio brojne rekorde gledanosti.

ESPN je napravio fantastičan marketinški potez izbacivši film usred pandemije koronavirusa, kad je stao cijeli sport. Posljednji ples u rekordnom je vremenu postao globalni fenomen i najgledaniji dokumentarac u povijesti.

Ipak, nisu svi oduševljeni onime što su mogli gledati u popularnom dokumentarcu, a jedan od onih neimpresioniranih je Patrick Ewing, koji je protiv Jordanovih Bullsa redovito igrao kao igrač Knicksa.

Sol na ranu

Jordan je glavni razlog zbog kojeg ovaj sjajni centar nikad nije osvojio NBA prsten.

"Sve što je prikazano u dokumentarcu sam ja već jednom proživio, bio sam promatrač zastrašujuće dominacije Bullsa. Znao sam pogledati malo dokumentarca, a onda bih ga ugasio i počeo raditi nešto drugo. Ne mogu to opet proživljavati", rekao je Ewing pa dodao: 

"Dokumentarac mi sada samo utrljava sol u ranu. Sve sam to proživio i znam da je Michael velik. Mi smo bili jedna od momčadi koja je uvijek morala na Bullse. Kad igrate na parketu, ne smijete razmišljati o tome da vas ondje čeka najveći košarkaš svih vremena, morate ulaziti u utakmicu s namjerom da pobijedite."

Jordanove mušterije

Franšiza New York Knicksa bila je jedna od onih koje su najčešće stradavale od Jordanovih momčadi. Od 17 godina, koliko je Ewing igrao, njih čak pet završio je ispadajući od Jordana.

"Igrali smo šest puta i samo jednom smo prošli dalje. Ipak, to gotovo da se i ne računa jer je to bilo vrijeme kada Jordan nije bio u Bullsima", rekao je Ewing pa dodao:

"Obožavao je trash-talk i provokacije, stalno mi je govorio da ga nikad neću pobijediti."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.