Legenda ruske košarke dolazi u Zvezdu? "Zdravo, moji srpski prijatelji"

Foto: Profimedia

SLAVNI ruski košarkaš Aleksej Šved (34) blizu je dolaska u Crvenu zvezdu, pišu srpski mediji. Švedu je istekao ugovor s moskovskim CSKA-om, a on je na društvenim mrežama dodatno zagolicao maštu Delijama. Na obiteljskoj fotografiji javili su mu se navijači Zvezde, a on im je odgovorio: "Zdravo, moji srpski prijatelji." Početkom svibnja Šved je pretučen na ulici u Moskvi.

Završio je tada u bolnici s teškim ozljedama glave. Iako nije bio u životnoj opasnosti, danima je ležao u bolnici. Sada se potpuno oporavio. Šved je bio na utakmici svog CSKA Moskve, koji je pobijedio Zenit 72:69 i omjerom 4:1 završio sezonu u VTB ligi na trećem mjestu. Prvi put u povijesti ovog natjecanja CSKA nije ušao u finale, a nakon poraza u polufinalu od Lokomotiv Kubana, Šveda je napala skupina nezadovoljnih navijača.

Osim njihovih udaraca, Švedu je dodatne ozlijede nanijelo to što je glavom u padu udario u rubnik uz cestu te je završio u bolnici s prijelomom sljepoočne kosti, ali i drugim komplikacijama. U razgovoru za ruski TASS otkrio je da će nastaviti karijeru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.