Esport

Legendarni Buffon najavio povratak nogometa u World of Tanks

Wargaming

JUČER je i službeno otvoreno Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, a tim povodom nogometni mod stigao je i u iznimno popularnu Wargamingovu igru World of Tanks. Nije to prvi put da će se s tenkovima igrati nogomet jer se Wargaming na isti potez odlučio prije dvije godine kada se igrao Euro 2016. u Francuskoj. Povratak nogometnog moda najavio je veliki Gianluigi Buffon koji i sam sudjeluje u promotivnom videu, 

Tank Football u World of Tanksu najlakše je opisati kao Rocket League s tenkovima. Igra se tri na tri, mečevi traju sedam minuta ili dok jedna ekipa ne postigne tri pogotka. U slučaju izjednačenog rezultata, igraju se produžeci s pravilom zlatnog gola. U slučaju da nijedna ekipa ne postigne pogodak nakon produžetaka, pobjednik je onaj tim koji je loptu više držao na protivničkoj polovici. Igrači će moći igrati s posebnim tenkovima za ovu priliku od kojih će svaki imati određenu ulogu u timu. Evo kako to izgleda u praksi. 

Gianluigi Buffon već otprije surađuje s Wargamingom. U igru je dodan kao zapovjednik tenka prije nešto više od mjesec dana kada su predstavljeni novi talijanski tenkovi. Suradnja se nastavila u logičnom smjeru, kad je ponovno aktualizirana poveznica između tenkova i nogometa.

U novom modu bit će organizirana i natjecanja na kojima će igrači moći osvojiti i nagrade. Kao svake četiri godine, početak Svjetskog prvenstva pokrenuo je nogometno ludilo koje je zahvatilo dobar dio svijeta, pa zašto ne i igru u kojoj se inače borite s tenkovima.

World of Tanks je prvi put izdana 2010. za PC od strane bjelorusko-ciparskog developera Wargaminga. Naknadno je prilagođena i za konzole tako da je danas dostupna na svim aktualnim platformama osim Nintendo Switcha. Radi se o besplatnoj igri za velik broj igrača s fokusom na multiplayer, ali dodatke, dodatne usluge i virtualna dobra morat ćete platiti. Popularno zvani WoT je i esport, ali, nažalost, ne može se mjeriti s najpopularnijim naslovima u industriji. Jedna od najboljih ekipa u Europi je i Kazna Kru, iako danas internacionalna, nastala je u Srbiji, a za nju igra i najpoznatiji hrvatski WoT igrač Vedran "Veco" Jelavić. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.