DAMIR BURIĆ

Legendarni hrvatski vaterpolist sad je košarkaš. U debiju upisao double-double

Screenshot: Facebook/KK Stoja - Pula

LEGENDARNI hrvatski vaterpolist Damir Burić (42) zaigrao je u službenoj utakmici za košarkaše Stoje protiv Kvarner Juniora iz Rijeke u okviru 16. kola Druge lige - zapad. 

Bila je to povijesna subota za pulski sport i za košarkaše Stoje jer im se na parketu dvorane osnovne škole na Stoji pod koševima priključio proslavljeni pulski vaterpolist Damir Burić koji je, tada iz grada bez bazena, s hrvatskom reprezentacijom osvojio sve što se moglo, olimpijsko, svjetsko i europsko zlato, a i na klupskoj razini nema trofeja koji nije osvojio,

Burić je debitirao u žuto-plavom dresu u visokoj pobjedi protiv Riječana rezultatom 119:66. U pobjedi je sudjelovao s 10 koševa, 13 skokova i nekoliko atraktivnih "vaterpolskih" asistencija, a odigrao je dvije četvrtine.

"Do suradnje sa Stojom je došlo zbog prijateljstva s predsjednikom kluba Šimom Vidulinom. Nakon završene karijere nije lako ni preporučljivo odmah stati s fizičkim aktivnostima, pa sam odlučio prihvatiti njegov poziv. Inače, volim košarku i vjerujem da sam se dobro snašao", pojasnio je svoj novi sportski izazov proslavljeni pulski olimpijac Damir Burić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.