NHL

Legendarni Joe Sakic osvojio treći naslov NHL prvaka, a prvi izvan leda

Foto: Profimedia

HOKEJAŠI Colorado Avalanchea osvojili su treći naslov prvaka NHL-a u povijesti, a prvi nakon 2001. godine. U finalu su zaustavili Tampa Bay Lightning i spriječili ga da osvoji treći Stanley Cup u nizu. U šestoj utakmici finala pobijedili su u Tampi 2:1 i omjerom 4:2 došli do titule.

Domaćini su poveli u prvoj trećini golom Stevena Stamkosa, ali Colorado je preokrenuo u drugoj najviše zahvaljujući Nathanu MacKimmonu, koji je prvo izjednačio, a onda asistirao Artturiju Lehkonenu za konačnih 2:1.

Treći naslov i za Sakica, prvi u ulozi generalnog menadžera

Najkorisnijim igračem play-offa proglašen je Cane Makar, koji je kroz doigravanje ostvario 29 bodova u 20 utakmica, od čega sedam u finalnoj seriji. S 23 godine postao je drugi najmlađi MVP play-offa u povijesti, a samo je Bobby Orr još ispred njega po prosjeku bodova po utakmici doigravanja među braničima.

Avalanche je svoj prvi naslov NHL prvaka osvojio 1996., u prvoj sezoni nakon preseljenja franšize Quebec Nordiquesa u Denver nakon 23 godine, a drugi 2001. U oba slučaja na ledu ih je vodio legendarni Joe Sakic, sin hrvatskih emigranata, koji je igračku karijeru završio 2009., a od 2011. je u Avalancheu kao generalni menadžer. Ovo mu je prvi Stanley Cup koji je osvojio u uredu, a američki i kanadski mediji pripisuju mu ogromne zasluge za sastavljanje šampionske momčadi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.