lige petice

Legendarni Riquelme: Znam kako izgledaju vanzemaljci

Foto: Guliver Image/Getty Images

KAKAV je igrač bio Juan Roman Riquelme? Strašan. Možda nije napravio karijeru kakvu je mogao i trebao, ali svim fanovima koji su gledali nogomet s početka milenija legendarni Argentinac ostao je ikona, personifikacija umjetnika s loptom i genija kojeg je bio užitak gledati. Naime, s loptom u nogama mogao je sve, a pritom je plesao travnjakom.

Riquelme je igrao i za Barcu, ali zvjezdane trenutke svoje karijere proveo je u Villarrealu, koji je 2006. doveo do polufinala Lige prvaka. Imao je Riquelme i penal u zadnjoj minuti protiv Arsenala koji bi Žutu podmornicu odveo u finale. Promašio ga je, ali nitko mu to nije zamjerio jer je bio drugačiji i poseban.

U razgovoru za španjolske medije Riquelme se prisjetio dana koje je proveo na Camp Nouu i vremena kad je dres Argentine dijelio s Messijem. Za njega nema dvojbe tko je najveći ikad. To je Messi.

"Iako nikad nisam vidio vanzemaljce, siguran sam da su jako slični Leu. Ono što gledamo na utakmicama su stvari koje Leo svakodnevno radi na treninzima. Jednostavno mu ne možete prići", rekao je Riquelme pa dodao:

"Leo je jako snažan na nogama. Kad igra s loptom, stječe se dojam da mu je ona zalijepljena za noge i sve izgleda tako jednostavno pa pomislite da biste i vi mogli raditi iste stvari. Kad pokušate, onda vidite koliko je to teško, skoro pa neizvedivo. On je najbolji nogometaš kojeg sam ikada vidio."

Tijekom svog boravka u Barceloni imao je priliku igrati sa Xavijem i Iniestom koji su za njega najbolji veznjaci svih vremena.

"Iniesta je izgledao kao da lebdi dok vodi loptu, sve protivnike je driblao s lakoćom. Xavi je kontrolirao loptu nevjerojatnom sposobnošću i nikad nije gubio koncentraciju. Uvijek svima govorim da sam imao tu čast i sreću trenirati i igrati s tim momcima, ali Messi je ipak jedan viši nivo", dodao je Riquelme.

Riquelme je počeo u Boci Juniors, a još je igrao za Barcelonu, Villarreal i Argentinos Juniors. Za reprezentaciju Argentine odigrao je 51 utakmicu i dao 17 golova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.