SP U RUKOMETU

Legendarni rukometaš prvi put će zaigrati na SP-u: Još sam u šoku, ovo je nerealno

Foto: Instagram

NAKON što su Češka i Sjedinjene Američke Države zbog nekolicine igrača zaraženih koronavirusom otkazale nastup na Svjetskom prvenstvu, među 32 najbolje reprezentacije upale su Makedonija i Švicarska.

Za Andyja Schmida, legendarnog švicarskog rukometaša, ovo će biti debi na svjetskim prvenstvima. Dočekao ga je kao 37-godišnjak. 

"Ovo je potpuno nerealno. Ni za rođendan nisam dobio ovoliko poruka kao večeras", rekao je Schmid sinoć nakon što je SAD odustao i Švicarska upala na prvenstvo u Egiptu.

"Tuširam se i pakiram upravo. Znam da postoje argumenti za i protiv ovog Svjetskog prvenstva zbog koronavirusa, ali moram ići. Moram igrati, ovo je vjerojatno jedina takva prilika koju ću dobiti."

Embed from Getty Images

Schmid je od 2014. do 2017. godine četiri puta zaredom bio najbolji igrač njemačke Bundeslige, ali Švicarska nikad nije imala dovoljno jaku reprezentaciju da izbori plasman na Svjetsko prvenstvo pa je Schmid zaigrao samo na tri europska prvenstva. Sada će rukometaš Rhein-Neckara na SP-u debitirati s 37 godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.