Legendarni Sjeverni Irac: Hrvatska prolazi Rusiju, ali u polufinalu ispada od Engleske

Foto: EPA

HRVATSKA je, prema prognozama, u blagoj prednosti pred Rusijom u subotnjem četvrtfinalnom ogledu u Sočiju (20:00).

I sjevernoirski izbornik Martin O'Neill uvjeren je kako Rusija ne posjeduje dovoljno kapaciteta za pobjedu nad Hrvatskom.

"Rusija je došla do konca svojeg puta. Došavši do četvrtfinala, koje je izborila pobjedom protiv Španjolske, napravila je izvrstan posao. Međutim, usporedimo li Rusiju i Hrvatsku, smatram kako je Hrvatska višestruko snažnija", izjavio je Martin O'Neill u svojstvu stručnog komentatora na ITV-ju.

Pojasnio je zašto preferira Hrvatsku.

"Hrvati su fizički izuzetno moćni. Luka Modrić, Ivan Rakitić i Mateo Kovačić čine najbolji vezni red Svjetskog prvenstva. Očito je da Hrvatska ima uravnoteženu momčad, kao i prave igrače na pravim pozicijama."

Usudio se prognozirati ishod nokaut faze. Bivši klupski trener Leicestera i Celtica te Aston Ville i Sunderlanda smatra kako će se u polufinalu susresti Brazil i Urugvaj te Engleska i Hrvatska.

Poručio je da Hrvatsku ipak ne vidi u finalu svjetske smotre.

"Engleska nije bila u polufinalu od 1990. godine. Vjerujem da bi protiv Hrvatske imala dovoljno snage da izbori pobjedu. Raste sa svakom sljedećom utakmicom i imam predosjećaj kako je dovoljno snažna da porazi i Hrvatsku", sumirao je sjevernoirski izbornik, ali svjetsku je krunu dodijelio Brazilu.

"Brazilci imaju najveću momčadsku širinu, prepuni su opcija na svim pozicijama. Uvjeren sam da će osvojiti naslov prvaka."

Četvrtfinalni mečevi Francuske i Urugvaja (16:00) te Brazila i Belgije (20:00) zakazani su za 6. srpnja. Okršaji Engleske i Švedske (16:00) te Rusije i Hrvatske (20:00) na rasporedu su 7. srpnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.