Legendarni Španjolac: Mourinhu nedostaje dobrog odgoja i sportskog duha

Foto: EPA-EFE

SEVILLA je osvojila sedmi naslov Europa lige u ovom stoljeću i dodatno podebljala svoj status rekordera u ovom natjecanju. U finalu na Puškaš Areni u Budimpešti nakon izvođenja penala bili su bolji od Rome. Sevillin trener Jose Luis Mendilibar tako je nakon samo dva mjeseca na klupi osvojio trofej.

Jose Mourinho nije mogao do drugog uzastopnog trofeja nakon što je njegova ekipa prošle sezone osvojila Konferencijsku ligu. Tijekom utakmice Portugalac se dosta svađao sa sucima i Sevillinim stručnim stožerom, a uručenu srebrnu medalju je skinuo s vrata.

"Ja sam izgubio dva finala"

To je kritizirao legendarni golman Valencije Santiago Canizares koji radi kao komentator na španjolskoj televiziji: "Mourinho je sjajan trener čije ekipe postižu rezultate, ali ne poznaje dobar odgoj, principe i sportski duh. Ima negativne stavove. Vama je normalno da nakon Sevillinog zadnjeg penala čestita Mendilibaru, onda skine medalju jer kaže da ne voli srebro...

Treba više cijeniti nogomet. Ja sam došao do dva finala Lige prvaka i izgubio ih. Drugi su ih gledali od kuće. Mislim da tako treba gledati na stvari. Mourinho je odgovoran jer mladi ljudi na treninzima kopiraju njegove stavove. I da opet naglasim, on je jako dobar trener."