LIGE PETICE

"Lehmann? Veliki golman, ali i iritantni jadnik koji neprestano kmeči"

Foto: Gulliver / Getty Images

JENS LEHMANN neće moći zaboraviti Marka Clattenburga, a vjerojatno mu neće moći ni oprostiti.

Proslavljeni engleski sudac je legendarnog golmana Arsenala, ključnog člana Invinciblesa 2004., najzaslužnijeg za osvajanje FA Kupa 2005. i heroja proboja do finala Lige prvaka 2006., uvrstio među pet najiritantnijih nogometaša koje je susreo tijekom karijere. 

"Bio je jako iritantan, jedan od onih jadnika koji neprestano kmeče o svemu i svakome. Da je lopta okrugla, žalio bi se zbog toga. Da je lopta bijele boje, prigovorio bi. Da ste ga samo vidjeli kako je bio naporan pri tome, pomislili biste: Čovječe, pa kako ti se da?

Bio je sjajan golman, ali njegov karakter bio mu je najveća slabost, koju su protivnici prepoznali i iskorištavali. Na primjer, prilikom izvođenja kornera nagazili bi ga na prste, a on bi na to reagirao tako da bi ih odgurnuo. Činjenica je da su ga provocirali, ali ima sreće što ne igra danas jer bi zbog takvih reakcija redovno bio isključivan ili krivac za penale dosuđene protiv njegove momčadi.

Sebi, ali i svima oko sebe zagorčavao je život malicioznim, sitničavim ponašanjem i nikako nisam uživao voditi utakmice koje je on igrao. Bio je svađalica sklona ispadima."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.