NBA LIGA

Leonard i George konačno zaigrali zajedno, Clippersi dobili utakmicu godine

Foto: Getty Images / Guliver Image

SKORO mjesec dana nakon početka sezone NBA liga konačno je dočekala zajedničku utakmicu Kawhija Leonarda i Paula Georgea u istom dresu. Novi košarkaški supertandem odveo je LA Clipperse do tijesne pobjede 107:104 nakon produžetka nad vodećom momčadi Istoka Boston Celticsima. Na Twitteru su ovaj okršaj mnogi već prozvali utakmicom godine.

George je zabio 25, a Leonard 17 poena, ali prvi strijelac Clippersa bio je Lou Williams s 27, a borbeni Patrick Beverley završio je s 14 poena, sedam dodavanja, čak 16 skokova, tri krađe i dvije blokade

Ivica Zubac je, očekivano, dobio manje prilika u napadu te je za 21 i pol minutu igre postigao pet poena uz sedam skokova, dvije blokade i asistenciju.

Prvi strijelac Bostona bio je Jayson Tatum s 30 poena.

Clippersi su u posljednjoj četvrtini nadoknadili zaostatak od 10 poena, ali Tatum je tricom 13 sekundi prije kraja izborio produžetak. Zatim je George zabio tricu, Beverley vezao još dvije, a Leonard je blokirao pokušaj Kembe Walkera za drugi produžetak.

Clippersi su popravili omjer na 10-5, ali kod kuće su skoro savršeni, izgubili su samo jednu od 10 utakmica.

George je početak sezone propustio jer se oporavljao od operacije obaju ramena, a kad se vratio, Leonard je propustio tri utakmice radi saniranja problematične noge. U 15. utakmici sezone tandem zbog kojeg su Clippersi proglašeni prvim favoritima za naslov konačno je zaigrao zajedno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.