L'Equipe: Bivši francuski reprezentativac preuzima Lyon

Foto: EPA-EFE

FRANCUSKI velikan Lyon nedavno je u utakmici 10. kola Ligue 1 odigrao 1:1 s Toulouseom. Ovo je za Lyon bila peta utakmica zaredom bez pobjede u prvenstvu, ali prva bez poraza nakon četiri uzastopna. Lošu formu danas je platio trener Peter Bosz, koji je klupu napustio nakon godinu dana.

Nizozemcu se predviđa da bi se uskoro mogao vratiti na klupu Ajaxa, koji će nakon Svjetskog prvenstva u Kataru najvjerojatnije igrati pod novim trenerom, a prema informacijama koje ima L'Equipe, Lyon bi uskoro trebao preuzeti Laurent Blanc, bivši francuski reprezentativac, koji je s Tricolorima bio prvak svijeta 1998. godine.

Kao trener, Blanc je osvojio puno trofeja u Francuskoj. S Bordeauxom je osvojio dva superkupa, Liga kup i prvenstvo 2009., a s PSG-om je bio trostruki osvajač lige, Liga kupa i superkupa te dvostruki osvajač kupa. 

Kao igrač se uz titulu svjetskog prvaka okitio i onom europskog dvije godine kasnije, a na klupskoj razini je nastupao za zavidan broj velikana: Napoli, Marseille, Inter, Barcelonu i Manchester United, s kojim je osvojio naslov engleskog prvaka. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.