Lewandowski pozvao najboljeg igrača Bundeslige u Barcelonu

Foto: EPA

ROBERT LEWANDOWSKI preko medija je pozvao Joshuu Kimmicha da se priključi Barceloni. Kimmich (28) je ove sezone najbolji igrač Bayerna i Bundeslige prema ocjenama SofaScorea. Ustalio se na poziciji zadnjeg veznog te postao nezamjenjiv u svom klubu i njemačkoj reprezentaciji.

"Što bih rekao o Kimmichu u Barceloni? Rekao bih mu da se isplati doći ovamo. Atmosfera je drugačija nego u Bayernu. Da se razumijemo, oba kluba su velika, ali iskustvo i izazovi su različiti", rekao je Lewandowski u razgovoru za španjolski list Mundo Deportivo.

Hoće li srušiti rekord?

Osam godina igra za Bayern, otkako je došao iz Stuttgarta, no ova sezona bila je potresna jer je atmosfera u svlačionici loša. Igrači su podijeljeni na klanove, a on navodno nije zadovoljan što je trener Julian Nagelsmann dobio otkaz.

Kimmich je nakon njegovog odlaska počeo razmišljati o promjeni, iako mu ugovor s Bayernom vrijedi do ljeta 2025. godine. Prema Transfermarktu vrijedi 80 milijuna eura. Podsjetimo, Bayernov najveći izlazni transfer je Robert Lewandowski, koji je za 45 milijuna eura otišao u Barcelonu. Kimmich bi mogao srušiti rekord.