VATERPOLO SVJETSKA LIGA

"Lijepa naša" opet prošla bez zvižduka u Beogradu, Srbi pljeskali

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

HRVATSKA vaterpolska reprezentacija dočekana je gospodski u finalu Svjetske lige protiv Srbije.

Deset tisuća navijača bodri domaće vaterpoliste na bazenu na Tašmajdanu, a hrvatsku himnu Lijepu našu ispratili su džentlmenskim pljeskom. Hrvatska himna uredno je intonirana, nije se čuo nijedan zvižduk. Tek po završetku nekoliko je gledatelja uputilo par zvižduka, no onda ih je progutao snažan pljesak.

Isto kao i u skupini prije četiri dana, kada su Srbi bili jači s 11:10. Tog dana pobjedu je odnio i srpski dio tribina.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Veliko prijateljstvo i zajedništvo za primjer hrvatskog i srpskog izbornika

Veliko prijateljstvo i pravo ogledalo sporta pokazali su svima Ivica Tucak i Dejan Savić, dva izbornika i veliki prijatelji koji su zajedništvom dali pravi primjer igračima, ali i svim nazočnima na Svjetskoj ligi.

Nije ovo prvi put da Tucak i Savić oduševljavaju. Prije tri godine vaterpolski klasik igrao se na Olimpijskim igrama u Rio de Janieru. Srbi su tada također slavili (11:7), ali je tu utakmicu obilježio događaj nakon posljednjeg sučevog zvižduka.

Hrvatski izbornik došao je do Dejana Savića, zagrlio ga i čestitao mu na zlatu. Godinu dana nakon taj se zagrljaj ponovio. Bilo je Svjetsko prvenstvo u Budimpešti, a u polufinalu je Hrvatska pobijedila Srbiju 12:11. Izbornik Srbije ostao je tada velik i u porazu, otišao je do naše strane i zagrlio Ivicu Tucka.

Bio je to iskren i čvrst zagrljaj, bez patetike. Došao je čestitati boljem, kao što je to Tucak napravio u finalu OI-ja u Riju. Nakratko su porazgovarali, a hrvatski izbornik otkrio je što mu je Savić rekao.

"Poželio mi je sreću u finalu. Popit ćemo bocu vina, ali nakon finala", kazao je tada Tucak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.