Litavac uvrijedio prvake Europe: "Izbornik im je Srbin, a što Randolph ima sa Slovenijom?"

Foto: Hina

EUROBASKET je odavno završio, ali neki se još ne mire s činjenicom da je na europskom tronu završila Slovenija.

Glavni tajnik litavskog košarkaškog saveza Mindaugas Špokas okomio se na nove prvake Europe zbog toga što su u momčadi imali igrače različitih nacionalnosti.

Tijekom Eurobasketa mediji u regiji su često isticali srpsko porijeklo najvažnijih igrača poput Gorana Dragića, a "ponosan što je Slovenac" sa zlatom oko vrata bio je i Amerikanac Anthony Randolph. Osim toga, i izbornik Kokoškov je iz Srbije.

"Slovenski fenomen, o kojem se toliko govori... Da, igrali su odlično, ali trener i ključni igrači uopće nisu Slovenci. To loše utječe na slovenski uspjeh", kaže Špokas i dodaje: "Uz sve poštovanje prema Randolphu, ali što on ima sa Slovenijom? Posebno to vrijedi za Kokoškova koji je Srbin. Vjerujem da je to slatka pobjeda, ali bila bi slađa da su do nje stigli bez naturaliziranih igrača. Više cijenim uspjeh Latvije koja ima samo svoje igrače". 

Odgovor iz Slovenije je brzo dobio.

"Očekivali smo kritike. Činjenica je da to pravilo nisu izmislili Slovenci. Mi smo ga dobro iskoristili", rekao je glavni tajnik slovenskog saveza Radoslav Nesterović za Siol.net.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.