Livaja nije jedini. HNS kaznio još dva hajdukovca

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

DISCIPLINSKA komisija Hrvatskog nogometnog saveza objavila je odluke o prekršajima počinjenima na finalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, odigranom u Rijeci. Najviše se iščekivalo što će biti s Markom Livajom, a odlučeno je da će "zbog nesportskog ponašanja prema gledateljima" dobiti maksimalnu financijsku kaznu od 13.300 eura i zabranu nastupa u trajanju od jedne utakmice. To znači da će propustiti Superkup protiv Dinama koji se igra 15. srpnja.

Ipak, Livaja nije jedini hajdukovac koji je sankcioniran. Kaznu od 6000 eura zbog prekršaja Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika morat će platiti 16-godišnji Luka Vušković, dok je trener vratara Tomislav Rogić iz istog razloga kažnjen s 5300 eura. 

Financijske kazne dobila su i oba finalista, od kojih je Hajdukova znatno veća. Splitski klub mora platiti 26.500 eura zbog toga što su njegovi navijači koristili pirotehniku te uništavali i palili sjedalice, dok Šibenik zbog korištenja pirotehnike mora platiti 700 eura.

Vušković vrijeđao Šibenčane istom pjesmom kao i Livaja

Podsjetimo, kapetan Hajduka Marko Livaja s megafonom je poveo pjesmu koju je Torcida smislila posebno za navijače Šibenika i pjeva je godinama. "Freze, traktori i seoski putevi, pičke šibenske, pičke šibenske, dobit ćete batine", odjekivalo je Rujevicom.

Livaja se s ostatkom momčadi nakon utakmice vratio u Split, a doček im je priređen na Poljudu. Torcida je opet pjevala pjesmu u kojoj vrijeđa Šibenčane, ali ovaj put su igrači to ignorirali, svi osim 16-godišnjeg Vuškovića, a pridružio mu se i Rogić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.