Livaković: Protiv Italije idemo na sve ili ništa. Možda to i nije loše

Foto: EPA

HRVATSKA reprezentacija odigrala je 2:2 s Albanijom u Hamburgu u svojoj drugoj utakmici na Europskom prvenstvu. Momčad izbornika Zlatka Dalića u prvom kolu doživjela je poraz od Španjolske (3:0), a sad je kiksala protiv autsajdera skupine B.

Hrvatska je odigrala katastrofalno prvo poluvrijeme protiv Albanije, koja je povela u 11. minuti golom Qazima Lacija. Dalićevi izabranici okrenuli su u drugom poluvremenu. Andrej Kramarić izjednačio je u 74. minuti, a Klaus Gjasula dvije minute kasnije postigao autogol. Hrvatska je bila blizu pobjede, međutim Albanci su došli do boda pogotkom Gjasule u 95. minuti.

Hrvatskoj u ponedjeljak, 24. lipnja u 21 sat slijedi posljednji susret grupne faze s braniteljem europskog naslova Italijom. U osminu finala proći će po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine, kao i četiri od šest najboljih trećeplasiranih. Hrvatska sada ima jedan bod.

Livaković: Trebali smo biti puno bolji u prvom poluvremenu, to treba jako dobro analizirati

Golman hrvatske reprezentacije Dominik Livaković dao je izjavu nakon susreta s Albanijom. "Šokantno je kad primiš gol u zadnjim trenucima. Trebali smo biti puno bolji u prvom poluvremenu, to treba jako dobro analizirati.

Odlično smo ušli u drugo poluvrijeme, zabili dva gola, imam osjećaj da smo proključali kao ekipa i navijači. Nažalost, stvorili su nam tri stopostotne šanse na kraju, razočaranje za nas", rekao je Livaković, kojeg su hrvatski novinari pitali kako objasniti loš ulazak u utakmicu.

"Albanija je dobro pritiskala, a kasnije se dobro i branila. Ne znam, treba pogledati kada se smirimo", odgovorio je Livaković.

"Nemamo pravo na kalkulacije, moramo dobiti Italiju. Možda to i nije loše, idemo na sve ili ništa. Skupit ćemo glave i pokušati sve napraviti. Atmosfera je cijelo vrijeme dobra, dobro se slažemo. Naravno, sada smo razočarani i šokirani nakon što smo primili gol na kraju", dodao je.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.