TRANSFERI

Liverpool Echo: Klopp prvo ljetno pojačanje dovodi iz Nizozemske

Foto: EPA

NAVIJAČI Liverpoola ovih dana očekuju prvu transfer-bombu na Anfieldu, a to će vjerojatno biti dolazak Juniora Firpa iz Real Betisa.

No do toga će morati još malo sačekati jer je Jürgen Klopp odlučio prvu ljetnu kupovinu obaviti u Nizozemskoj. Kao zagrijavanje za beka iz Španjolske, Nijemac na Anfield dovodi talentiranog klinca iz Zwollea.

Sepp van den Berg široj nogometnoj javnosti i nije neko poznato ime, ali za dobre poznavatelje nizozemskog nogometa, ovaj 17-godišnjak jedan je od najtalentiranijih stopera u zemlji.

Ovih dana za njega su se ozbiljno raspitivali Bayern, Ajax i PSV. Tijekom jučerašnjeg dana, sudeći prema napisima u nizozemskim medijima, izgledalo je kao da će mladi Van den Berg karijeru nastaviti na Phillips stadionu, ali se niotkuda stvorio Liverpool, pomeo konkurenciju i obavio posao.

Otočki mediji javljaju da će momak, kojem ugovor sa Zwolleom ističe narednog ljeta, novi s Liverpoolom potpisati na pet godina, dok će cijeli transfer biti vrijedan malo više od dva milijuna eura.

Van den Berg će već u srijedu obaviti potrebne liječničke preglede, poslije čega ga čeka potpis ugovora. Ipak, vjerojatno je da će mladi Nizozemac prvo na kaljenje u mladu momčad Redsa, a možda i na posudbu u neki klub iz Championshipa ili Nizozemske.

Ostaje mogućnost i da će ga Klopp uključiti u rad s prvom momčadi kako bi se lakše prilagodio na uvjete engleskog nogometa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.