Liverpool predstavio novu desetku

Foto: Liverpool FC

ARGENTINSKI nogometaš Alexis Mac Allister novi je igrač Liverpoola, objavio je klub na službenoj stranici. Prešao je u Liverpool iz Brightona, šest mjeseci nakon što je s Argentinom postao prvak svijeta. Nosit će dres s brojem 10. Iako se u britanskim medijima spominjalo da će doći za oko 70 milijuna eura, Liverpool ga je doveo za "samo" 40 milijuna.

Mac Allister je vezni igrač, a može odigrati i na krilu. Ima 24 godine, a u Brightonu je proveo tri i pol sezone te se prometnuo u jednog od najboljih igrača te engleske hit-momčadi. Za Brighton je odigrao 112 utakmica, zabio 20 golova i asistirao devet puta. Ima i 16 nastupa za argentinsku reprezentaciju.

"Otkad sam osvojio Svjetsko prvenstvo, rekao sam da želim osvojiti što više trofeja i mislim da će mi ovaj klub pomoći da to i ostvarim. Kad igrate za ovako velik klub, naravno da treba ciljati na trofeje. Veselim se što ću biti dio ove organizacije", rekao je Mac Allister po dolasku u Liverpool.

Klopp: Hvala svima koji su omogućili ovaj transfer

"Vrlo sam sretan jer će Alexis nastaviti karijeru kod nas. Užitak je raditi s igračem koji je kvalitetan i iskusan, a ima samo 24 godine. On nema pritiska. Mlad je i može se još poboljšati. Zahvalan sam svima u klubu što su omogućili ovaj transfer. Nadam se da ćemo mu uspjeti omogućiti da se osjeća kao kod kuće", rekao je trener Liverpoola Jürgen Klopp.