Liverpool sprema prodaju Salaha?

Foto: EPA

MOHAMED SALAH, Roberto Firmino i Joel Matip bi na ljeto mogli napustiti Liverpool, javlja više engleskih medija. Liverpool je tekuću sezonu ocijenio kao incident koji treba što prije zaboraviti, pa su Jurgen Klopp i čelnici kluba odučili krenuti s pripremom kadra za sljedeću sezonu.

U zimskom prijelaznom roku je za 42 milijuna eura već stigao Cody Gakpo iz PSV-a, a plan je da na ljeto na Anfield stigne još nekoliko igrača, poglavito u veznu liniju, gdje Liverpool ima najviše problema. Spekulira se primarno o dolasku Judea Bellinghama iz Borussije Dortmund. Njega želi i Real te je spreman platiti preko 100 milijuna eura odštete, pa je jasno da bi takav posao za Liverpool bio vrlo izdašan.

Novac treba i zaraditi

Kako bi tako velik ulazni transfer uopće bio moguć, Liverpool mora prodati neke od igrača za koje smatra da bi bez njih mogao nastaviti normalno funkcionirati. Englezi su objavili da se na tom popisu nalaze tri ranije navedene zvijezde.

Firmino i Matip su logični izbori jer nemaju status fiksnih prvotimaca pa su, kao i svi igrači takvog statusa, uvijek dostupni za prodaju, a Salah se u izlogu našao jer je zagazio u 30. godine, a kako je krilni napadač, sada je vjerojatno zadnja prilika kada ga se može kvalitetno unovčiti.

Čim mu počne padati fizička moć, a to se neminovno događa svakom godinom nakon 30., padat će i cijena koju može postići na tržištu. Uprava Liverpoola je stoga odlučila već na ljeto potražiti kupca kako bi većinu transfera Bellinghama mogla financirati odštetom koju dobije za Salaha.