Liverpool uvjerljivo nadigrao Nottingham, nova pobjeda i za Aston Villu

Foto: EPA

LIVERPOOL je u desetom kolu Premier lige na domaćem terenu s uvjerljivih 3:0 nadigrao Nottingham Forest i tako nastavio lov na vrh prvenstvene ljestvice. Pogotke za momčad Jurgena Kloppa postigli su svi članovi napadačke trojke - Diogo Jota, Darwin Nunez i Mohamed Salah.

Jota posvetio gol Diazu

Jota je poentirao u 31. minuti nakon što je pokupio odbijanac poslije udarca Nuneza. Portugalac je gol posvetio suigraču Luisu Diazu, čiji je dres dignuo u zrak. Diaz nije zaigrao u ovoj utakmici zbog obiteljske drame u Kolumbiji - u subotu su mu oteti roditelji, majka je na sigurnom, ali otac još uvijek nije.

Nunez je na 2:0 povisio četiri minute kasnije iz velike blizine na asistenciju Dominika Szoboszlaija, a konačnih 3:0 postavio je Salah u 77. minuti tako što je iskoristio nesporazum gostujućeg golmana i stopera. Vratar Matt Turner izašao je na 40 metara od gola, ali ni on ni branič Foresta nisu pokupili loptu pa je Salah zabio na prazan gol.

Pobijedila i Aston Villa

U istom terminu odigrane su još dvije utakmice u Premier ligi. Aston Villa je kod kuće pobijedila Luton 3:1. Strijelci su bili John McGinn (17'), Moussa Diaby (49') i Tom Lockyer (62' - autogol). Autogol je na drugoj strani postigao i Emiliano Martinez u 83. minuti.

Brighton i Fulham odigrali su 1:1. Za domaće je zabio Evan Ferguson u 26. minuti, a Joao Palhinha izjednačio je u 65. minuti.