Bitka za premiership

LIVERPOOL - WOLVES 2:0 Redsi su pobijedili, ali ostali su bez naslova

Foto: Guliver Image/Getty Images

LIVERPOOL je u posljednjem kolu Premiershipa pobijedio Wolverhampton 2:0, ali nije uspio osvojiti naslov prvaka Engleske. City je u Brightonu razbio domaćina 4:1 i s bodom prednosti obranio naslov prvaka. City je tako postao prva momčad kojoj je to pošlo za rukom u posljednjih deset godina.

Bila je to možda i najneizvjesnija utrka u povijesti Premiershipa. Liverpool i City do zadnjeg su kola vodili mrtvu utrku, tijekom sezone izmjenjivali su se na vrhu, a na kraju je City ipak prvi prošao kroz ciljnu ravninu. Liverpool je trebao pobijediti Wolvese i nadati se čudu u Brightonu, no ono se nije dogodilo i Redsi su još jednom ostali kratkih ruku. Redsi su pet puta bili prvaci Europe, 18 puta prvaci Engleske, ali zadnju domaću krunu uzeli su davne 1990.

Oba gola za Redse je zabio Sadio Mane, koji je s 22 gola zajedno sa Salahom i Aubameyangom iz Arsenala najbolji strijelac Engleske.

Liverpool - Wolverhampton Rezultati uživo

Liverpool je počeo agresivno. Od početka je tražio gol i do njega je vrlo brzo stigao. Nakon odlične akcije i prizemnog ubačaja s desne strane, Sadio Mane je s deset metara probio Ruija Patricija. Anfield je bio na nogama, a atmosfera se užarila 10 minuta kasnije kad je Brighton poveo protiv Cityja. Redsi su tada bili prvaci, ali slavlje nije dugo potrajalo. Građani su u par minuta preokrenuli i Redsima je bilo jasno da do naslova neće doći. Moral im je pao, prestali su napadati, a gosti su se preko odličnog Dohertyja sve više približavali golu i prijetili. Imali su gredu, Alisson je par puta spasio Redse, a u samoj završnici je Mane zabio za konačnih, ali nedovoljnih 2:0 za Liverpool.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.