Liverpool šalje Sarića u Hajduk: Sarićev otac vjeruje kako će Nikola potpisati trogodišnji ugovor

NAPADAČ Liverpoola Nikola Sarić prelazi u Hajduk, piše Daily Mail. 20-godišnji bosanskohercegovački napadač na Poljud stiže bez odštete. Sarić je bio jedan od najvećih talenata u Europi, željeli su ga i Tottenham i Barcelona, ali su ga ozljede spriječile da se dokaže na Anfieldu.

"Sve je u redu i mislim da više nema nikakvih prepreka da Nikola postane igrač Hajduka. Vjerujem da će u sljedećim danima potpisati trogodišnji ugovor sa splitskim klubom, a tri godine u Liverpoolu ipak su više bile poput noćne more", rekao je igračev otac i menadžer Predrag Sarić za danske medije.

Kada je 2008. godine dres Herfolgea zamijenio onim Liverpoola Sarić je bio presretan: "Ovo je jedinstvena prilika za mene. Trenirat ću s nekima od najboljih igrača na svijetu, što za moj razvoj mora biti od velike pomoći. Zaista sam presretan razvojem događaja, jer donedavno ovako nešto nisam ni sanjao".

Svoje porijeklo nikada nije krio, iako je oduvijek isticao da želi nastupati za dansku reprezentaciju.

"S obzirom da sam ovdje i imam dansko državljanstvo, a i već sam član mlade reprezentacije Danske, najradije bih igrao za Dansku, ali nikada se ne zna. Ipak, ovdje sam od malih nogu i ovdje sam počeo igrati nogomet. Za Dansku nikada do sada nije igrao neki stranac, barem kada je riječ o A reprezentaciji, a volio bih kada bih baš ja probio taj led", govorio je Sarić.

"Otac mi je Srbin iz Bosne, a majka Hrvatica, oboje su veliki jugonostalgičari i ne pridaju veliki značaj religiji, uvijek su mi pričali da tamo žive najbolji ljudi svih vjera i da nije važno tko je tko, postoje samo dobri i loši, tako da se osjećam bivšim Jugoslavenom, jer smo iz te zemlje i došli, kada je počeo rat", isticao je mladi napadač.

Liverpool želi Lovrena, ali je problem radna dozvola

Liverpool i dalje želi dovesti Dejana Lovrena iz Lyona, no Englezi se boje da neće dobiti radnu dozvolu. Da bi igrač mogao biti registriran u Premiershipu, potrebno je da u posljednje dvije godine odigra 75 posto nastupa za reprezentaciju što Lovren nema. 21-godišnji igrač Lyona skupio je svega osam nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

Ukoliko navedeni uvjet nije ispunjen, klub za igrača izvan Europske unije može zatražiti radnu dozvolu ako vjeruje da se radi o velikom talentu koji će pomoći razvoju vrhunskog nogometa u UK-u. Primjerice, tako je Arsenal doveo Eduarda nakon što mu je radna dozvola odbijena jer nije imao 75 posto nastupa. Lovrenova prednost je što ima samo 21 godinu i od tako mladog igrača ne možete očekivati da će biti u početnom sastavu reprezentacije i igrati svaku utakmicu.

Liverpool se okrenuo Lovrenu nakon što im je Manchester ispred nosa odveo 19-godišnjeg braniča Phila Jonesa iz Blackburna. Englezi tvrde da hrvatski branič nije previše skup, prema Transfermarktu košta 7,25 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.