Bivši napadač Hajduka o interesu klubova za njega: Ima tu istine i neistine

Screenshot: HRT

BIVŠI napadač Hajduka, sada član austrijskog LASK-a, Marin Ljubičić (21) bit će dio U-21 hrvatske reprezentacije koja će s Izraelom 23. ožujka i Engleskom 28. ožujka odigrati prijateljske utakmice u sklopu priprema za Europsko prvenstvo. Ljubičić je na konferenciji za medije govorio o prelasku iz Hajduka u LASK, za koji je zabio 15 golova u sezoni.

"Na početku je bilo odlično. Krenuo sam dobro, pa sam dobio crveni karton koji me zeznuo. Onda je došla stanka s golovima, pala je forma, kao i cijela ekipa. No u zadnje dvije utakmice zabio sam dva gola, mogu biti zadovoljan i treba samo tako nastaviti", rekao je Ljubičić. "Dobro su me prihvatili. Sve je krenulo kako treba. Rekao bih da je dobar period otkako sam otišao", dodao je.

Ljubičić o interesu jačih klubova: Ima u tome istine i neistine

Novinari su ga pitali gode li mu glasine o interesu jačih klubova. "Dobro to dođe za samopouzdanje, pogotovo za napadača. Ima u tome istine i malo neistine. Klasika, uvijek isto. Moram biti fokusiran na sebe i na rad. Ostalo će doći", odgovorio je Ljubičić.

"Moramo se pripremiti najbolje što možemo. Ovo nam je posljednja priprema za Europsko prvenstvo koje dolazi na ljeto", izjavio je Ljubičić. Komentirao je konkurente u napadu mlade reprezentacije. Izbornik Igor Bišćan, uz Ljubičića, od napadača je pozvao Gabriela Vidovića, Antonija Marina, Luku Stojkovića, Roka Šimića, Diona Drenu Belju, Matiju Frigana i Ivana Dolčeka.

"Rekao bih da je najveća konkurencija u napadu. U A reprezentaciji također ima dosta napadača. Neki nisu pozvani, a možda zaslužuju. Tu smo kako bismo radili najbolje što znamo. Na izbornicima je staviti i izabrati igrače koje žele da igraju", izjavio je Ljubičić.

O uspjehu juniora Hajduka: Bila je ludnica kod mene doma

Ljubičić je govorio i o juniorskoj momčadi Hajduka koja se plasirala u polufinale Lige prvaka mladih. "Gledao sam. Ne čujem se s njima, oni su mlađi, nismo se toliko podudarali. Što reći? Gledao sam. Ponos. Doma kod mene je bila ludnica kad su bili penali. Sad u Nyon protiv Milana koji je možda favorit, ali nadamo se pozitivnom i da se ide to osvojiti", rekao je Ljubičić.