HRVATSKI NOGOMETAŠI

Ljubičić utrpao četiri gola za 57 minuta

Foto: LASK Linz

MARIN LJUBIČIĆ, 20 godišnji hrvatski napadač LASK-a iz Linza koji je ondje na posudbi iz Hajduka, ima sezonu iz snova. U novom kolu austrijskog prvenstva zabio je pogodak već u prvoj minuti susreta, a žrtva je bio Wolfsberger, klub s kojim je Dinamo pretprošle sezone igrao u skupini Europa lige. Do kraja je postigao još tri komada, a njegova momčad pobijedila je s 5:1.

Mladi napadač je u prvoj utakmici u kupu zabio hat-trick, a onda je u susretu 1. kola austrijske Bundeslige asistirao za vodeći gol LASK-a, koji je pobijedio Austriju iz Klagenfurta 3:1. Kasnije je i zabio lijep gol. Ljubičić je tako nakon nepune četiri utakmice na učinku od devet golova i jedne asistencije. Time je već skoro premašio učinak iz cijele prošle sezone u Hajduku. Tada su mu za šest golova i tri asistencije trebale čak 34 utakmice.

Dosadašnji tempo u prvenstvu mu je bio takav da mu je za gol trebalo 67 minuta u prosjeku, a veseli i činjenica da još uvijek nema promašenu veliku šansu, što mu je prošle sezone u Hajduku bio najveći problem. Podsjetimo, Hajdukov napadač će biti u LASK-u do kraja sljedeće sezone, odnosno do ljeta 2023. godine, uz opciju otkupa ugovora.

Bitnu ulogu imao Lukas Grgić

"Jako sam sretan jer sam stigao u LASK. Ovaj klub ima veliku tradiciju, jako puno navijača i velik potencijal. Razgovarao sam sa svojim suigračem iz Hajduka Lukasom Grgićem, koji mi je dao sve informacije o LASK-u. Taj razgovor i razgovori sa sportskom upravom kluba bili su ključni za moj odlazak", rekao je Ljubičić po dolasku u Austriju.

"Marin je velik talent, neki od vrhunskih stranih klubova imali su ga na popisu želja. Konkurencija je bila jaka, no uspjeli smo ga uvjeriti da dođe kod nas. Posudba s opcijom otkupa nam je važna u gradnji momčadi za sljedeću sezonu", rekao je sportski direktor LASK-a Radovan Vujanović.

Pao u drugi plan

Ljubičić je bio označen kao napadač koji će u budućnosti, uz Stipu Biuka, biti jedan od glavnih igrača u Hajduku. No konkurencija u napadu je dolaskom Nikole Kalinića postala prevelika i Ljubičić je završio kao treća opcija Valdasa Dambrauskasa na mjestu centarfora.

Ljubičić je, zapravo, sve manje igrao na svojoj prirodnoj poziciji. Znao ga je trener stavljati na desno krilo, što mu nije odgovaralo. Sada napokon igra na pravoj poziciji, u središnjici napada, i ide mu briljantno.