Ljubo furiozno u drugo kolo Umaga

IVAN LJUBIČIĆ vrlo je komotno prošao prvu prepreku na umaškom turniru. Nakon nešto više od sat vremena pobijedio je talijanskog veterana Filippa Volandrija sa 6:1, 6:4 i probio se u drugo kolo gdje ga već sutra čeka Španjolac Nicolas Almagro. Dobra je to vijest za direktora turnira Slavka Rasbegera koji bi Ljubičićevim porazom ostao bez Hrvata u ždrijebu.

Nakon pauze zbog ozlijede gležnja koja je trajala još od travnatih terena u engleskom Eastbournu, teško je bilo procijeniti u kakvoj je trenutačno formi treći hrvatski reket. No, meč protiv Volandrija pokazao se kao odlično zagrijavanje iako niti Talijan nije više onaj tenisač koji se dva puta probijao do finala Umaga. Pokosile su ga ozlijede, ali i problemi s dopingom zbog kojih je bio suspendiran na početku sezone. I Ljubo je nakon meča priznao da "Volandri danas nije briljirao" i da ga tek sutra čeka ozbiljniji posao.

Ljubičić je u meč krenu furiozno pa je već nakon dvadesetak minuta igre u svojim rukama imao dvostruki break i prvi set na dlanu. Niti u jednom trenutku nije se osjetila relativno duga pauza koja je iza njega. Talijan je uglavnom bio promatrač, a Ljubo je pokušavao što više skratiti poene i igrati što agresivnije. To mu je uglavnom i uspijevalo, pa je prvu dionicu riješio sa 6:1.

U drugom je bilo nešto teže. Ivan je prvi stigao do breaka, ali je u šestom gemu izgubio jedini servis u meču. No, odmah nakon toga je novim breakom stigao do prednosti koju Volandri više nije mogao anulirati. Ljubičić je servirajući za meč ostavio Talijana bez poena...

Sljedeći protivnik bit će mu 6. nositelj i 35. igrač svijeta, specijalist za zemljanu podlogu Nicolas Almagro iz Španjolske. Dosad su igrali dva puta, ali oba meča na betonu, a omjer je 1-1.

ATP Umag, 1. kolo:

Ljubičić – Volandri 6-1, 6-4

Davidenko (1) – Gimeno-Traver 6-2, 6-2

Martin – Klizan 6-4, 6-4

Almagro (6) – Granollers 6-1, 6-3

Hernandez - Stahovskij 7-6(3), 6-1

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.