HNL

Lokomotiva dovela igrače iz Dinama, Vardara i Željezničara

Foto; NK Lokomotiva Zagreb

LOKOMOTIVA je na službenim stranicama kluba potvrdila transfere tri nova igrača, a to su Marko Đira, Kemal Osmanković i Djemal Ibishi.

Veznjak Đira (21) dolazi iz Dinamo Zagreba za koji je u prošloj sezoni zabilježio 16 ligaških nastupa, kao i tri nastupa u grupnoj fazi Lige prvaka.

"Želim se čim prije nametnuti treneru. Treba ići utakmicu po utakmicu. Najprije dobro ući u sezonu, a onda nam slijedi Europa. Gledao sam ekipu u prošloj sezoni, ginuli su svaku utakmicu i takvim pristupom možemo daleko dogurati", kazao je Đira.

Osmanković se ne boji konkurencije

Osmanković (23) je stoper koji stiže iz Željezničara za koji je u Premijer ligi BiH prošle sezone odigrao 16 utakmica.

"U HNL-u se igra brži nogomet u odnosu na Premijer ligu BiH. Bolji su tereni ovdje. Vjerojatno bolji tereni utječu na brži tempo igre u HNL-u. Konkurencija je pozitivna jer je to ono što igrače čini još boljima. Na meni je da radim, da radom opravdam dolazak u Lokomotivu, a na treneru da procijeni tko će igrati. Ne plašim se konkurencije, nego gledam na nju kao na priliku koja će tjerati kvalitetu moje izvedbe na još veću razinu", kazao je Osmanković za klupsku stranicu.

Ibishi vjeruje da mu Lokomotiva može biti odskočna daska

Ibishi (19) igra na poziciji napadača, a prošlu sezonu proveo je u Vardaru. U dresu makedonskog kluba odigrao je 13 ligaških utakmica prošle sezone, pri čemu je postigao dva gola.

"Odlična je stvar što smo ušli u kvalifikacije za Ligu prvaka i dat ćemo sve od sebe u europskim izazovima. Pogledao sam skoro pola Lokomotivinih utakmica u protekloj sezoni i jako mi se sviđa stil igre i vjerujem da ću se dobro uklopiti. Hrvatska liga je bolja, kvalitetnija i na većoj razini od makedonske lige. Bliža je europskom nogometu. Odlična je odskočna daska za karijeru u Europi, što je također moj motiv za dolazak u Lokomotivu", rekao je Ibishi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.