Loš dan za hrvatski tenis: Ispali Karanušić, Mektić i Kostanić-Tošić

ZAGREBAČKI tenisač Roko Karanušić brzo je završio svoj nastup na ATP Challengeru u talijanskom Recanatiju, turniru koji se igra na tvrdoj podlozi uz nagradni fond od 30.000 eura.

Već u 1. kolu Karanušić (318. na ATP ljestvici) se namjerio na prvog nositelja Francuza Davida Gueza (126. na ATP ljestvici), te je poražen rezultatom 6:2, 0:6, 6:0.

Bio je to njihov drugi međusobni meč i prva pobjeda Gueza.

Karanušić je bio jedini hrvatski predstavnik u Recanatiju.

ATP Challenger Recanati, 1. kolo:

Guez (1) – Karanušić 6:2, 0:6, 6:0

Orbetello: Poraz Mektića       

Nikola Mektić (294. na ATP ljestvici) doživio je poraz u 1. kolu ATP Challengera u talijanskom Orbetellu. Bolji od hrvatskog tenisača bio je Rumunj Adrian Ungur sa 6:4, 6:1.

Ungur je 131. igrač svijeta i sedmi nositelj turnira, a do pobjede nad hrvatskim predstavnikom došao je lako, za sat i 11 minuta igre.

Oduzeo je Ungur Mektiću servis četiri puta, jednom u prvom setu i tri puta u drugom, dok svoj početni udarac nije izgubio nijednom, te je tako Hrvatsku ostavio bez predstavnika na ovom zemljanom turniru.

ATP Challenger Orbetello, 1. kolo:

Ungur – Mektić 6:4, 6:1

Kostanić Tošić ispala u 1. kolu     

Hrvatska tenisačica Jelena Kostanić Tošić izgubila je meč 1. kola WTA turnira u Portorožu od Austrijanke Tamire Paszek rezultatom 7:5, 6:2.

Povratnica na teniske terene imala je snage za ravnopravnu borbu sa Paszek tek u prvom setu, da bi 214. tenisačica svijeta projurila drugim setom i na kraju ostvarila zasluženu pobjedu nakon jednog sata i 43 minute igre u njihovom prvom međusobnom meču.

Turnir u Portorožu igra se na tvrdoj podlozi uz nagradni fond od 220.000 dolara, a od hrvatskih predstavnica u ždrijebu je ostala tek Petra Martić.

Najbolja hrvatska tenisačica (82. na WTA ljestvici) svoj će meč 1. kola protiv Slovenke Katarine Srebotnik odigrati u utorak. Njen je meč na rasporedu kao treći iza 15.30h na cetralnom terenu.

WTA Portorož, 1. kolo:

Paszek – Kostanić:Tošić 7:5, 6:2

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.