HNL

Luda borba za najboljeg strijelca HNL-a se nastavlja. Tko će pobijediti?

Foto: Pixsell, 123rf.com

JOŠ jedno kolo dijeli nas od kraja ove sezone HT Prve lige. Pobjednik je odavno poznat - Dinamo, poznata su i dva sigurna putnika za Europu - Rijeka i Hajduk, dok će se treći tražiti u posljednjem kolu s obzirom na to da je Gorica pobjedom protiv Osijeka zakomplicirala situaciju.

Drama za Europu u zadnjem kolu HNL-a: Dinamo - Hajduk je utakmica odluke

Završetak sezone znači i kraj lude borbe za najboljeg strijelca HNL-a ove sezone. Od prošlog kola situacija na vrhu se dosta izmijenila. Podsjetimo, Mijo Caktaš predvodio je utrku za Zlatnu kopačku 1. HNL nakon 34. kola sa 17 golova ispred Rijekinog Puljića (16) i Osijekovog Marića (16).

Sjajni napadač Hajduka danas je ponovno zabio, ali mu ovoga puta, za razliku od gostovanja u Kranjčevićevoj, nitko nije mogao skandirati "Mijo, Mijo!" jer je HNS zatvorio Poljud. No to nije spriječilo Miju Caktaša da se opet upiše u strijelce, 18. put ove sezone u 1. HNL.

Međutim, Mirko Marić s dva pogotka u pobjedi protiv Rijeke u prošlom kolu također je došao do brojke 18 pa sada njih dvojica dijele prvo mjesto.

Marić danas protiv Gorice nije zabio, kao ni Puljić protiv Lokomotive u subotu. U 75 minuta koliko mu je minutaže dao Igor Bišćan, Puljić je zaradio žuti karton koji mu je treći akumulirani, ali će suspenziju odraditi u finalu Kupa protiv Dinama, pa će biti spreman (ako se ne ozlijedi na Aldo Drosini) za posljednje kolo i nastavak utrke za Zlatnu kopačku 1. HNL.

S druge strane, Mariću nije bilo dovoljno ni punih 90 minuta na gostovanju kod Gorice, Osijek je upisao poraz, a najbolji strijelac slavonskog sastava otišao je kući poražen.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Tako je luda borba za Zlatnu kopačku 1. HNL kolo prije kraja neizvjesnija nego ikad.

Daleko lakši raspored imat će Mirko Marić čiji će Osijek ugostiti Inter iz Zaprešića, kao i Jakov Puljić koji s Rijekom ide u goste Slavenu u Koprivnicu dok će puno teži zadatak u posljednjem kolu HT Prve lige imati Mijo Caktaš jer sa svojim Hajdukom putuje na najveći hrvatski derbi protiv Dinama.

Tri puta Caktaš je ove sezone igrao protiv Modrih i nijednom se nije upisao u strijelce, Marić je pet puta u tri okršaja zabijao zaprešićkom sastavu, dok je Puljić u tri okršaja protiv Slavena postigao jedan gol ove sezone i jedan namjestio.

Tko će na kraju osvojiti Zlatnu kopačku 1. HNL?

Standings provided by Sofascore LiveScore
 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.