SP u rukometu

Ludnica u skupini 3 SP-a, večeras mogu ispasti čak i Francuzi

Foto: EPA

NORVEŠKA rukometna reprezentacija je u posljednjem kolu druge faze natjecanja na Svjetskom prvenstvu svladala Island 35:33.

Momčad Christiana Bergea je susret prelomila tek u završnici, iako je 10 minuta prije kraja vodila s pet pogodaka prednosti (31:26). Sve je zakomplicirala serija Islanđana 4:0 pet minuta do kraja.

Kod Norvežana je najbolji bio Sagosen s osam pogodaka

Došli su na jedan pogodak zaostatka, ali su Norvežani mirno odigrali završnicu i slavili petu pobjedu na turniru. Kod pobjednika je najbolji strijelac bio Sander Sagosen s osam pogodaka, dok je kod Islanđana Bjarki Elisson postigao šest zgoditaka.

Island je tako skupinu završio kao peti s dva osvojena boda, dok je Norveška na osam kao i Francuska. Ipak, i Francuzi i Norvežani još uvijek mogu ispasti jer od 20:30 igraju Portugal i Francuska.

Portugal ima šest bodova i samo ga pobjeda večeras vodi u četvrtfinale. Ipak, preostale dvije reprezentacije će u tom slučaju ovisiti upravo o Portugalu.

Francuzi će pobjedom u četvrtfinale povući Norvešku

Naime, ako Portugal pobijedi s golom ili dva razlike, prolazi kao drugi, a Francuska kao prva. S pobjedom od tri do šest pogodaka razlike Portugalci prolaze kao prvi, a Francuska kao druga. Ako Portugal pobijedi sa sedam pogodaka razlike, Norveška prolazi kao druga, ali samo ako Portugalci zabiju 33 ili više golova. Ako zabiju 32 ili manje golova i pobijede sa sedam golova razlike, Francuska će biti druga.

Ako Portugalci dobiju Francusku s osam ili više pogodaka razlike, Norvežani su sigurno drugi. Ipak, njima je najbolji ishod pobjeda Francuske jer onda sigurno prolaze kao drugoplasirani bez stresova oko gol-razlike.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.