Esport

Luka "Perkz" Perković na jedan meč do World Championshipa

Foto: LoLesports/Flickr

LUKA "Perkz" Perković vodi G2 Esports kroz Play-In fazu World Championshipa, dodatnih kvalifikacija za najveće League of Legends natjecanje vrijedno više od dva milijuna dolara. Iako su natjecanje otvorili porazom, uz tri pobjede osigurali su mjesto u doigravanju za odlazak na završni turnir. U nedjelju 7. listopada između 6 i 7 sati igrat će protiv Infinity Esportsa, predstavnika Južne Amerike, a pobjednik će osigurati mjesto na završnom turniru.

>Luka "Perkz" Perković u novom pohodu na svjetsku titulu

>Životna priča jednog od najboljih gejmera u Europi: 19-godišnji Luka Perkz otkriva što je sve prošao u karijeri

Jedan meč - to je sve što je ostalo između Perkza i odlaska na League of Legends World Championship 2018 (LoL Worlds). Zbog poraza u četvrtfinalu doigravanja ljetnog izdanja europskog League of Legends Championship Seriesa, G2 Esports i Perkz su prvi put morali igrati regionalne kvalifikacije za odlazak na Worlds. Međutim, iako su u kvalifikacijama pobijedili, osigurali su mjesto tek u Play-In fazi Worldsa, svojevrsnim dodatnim kvalifikacijama. U grupnoj fazi G2 Esports je osvojio prvo mjesto u svojoj skupini. Iznenađujuće su izgubili prvi meč protiv turskog SuperMassive eSportsa, ali u preostala tri meča bili su sigurni.  

Zahvaljujući prvom mjestu u skupini B, G2 Esports je izbjegao kineski tim EDward Gaming u doigravanju te će igrati protiv Infinity Esportsa, tima koji je u doigravanje prošao s dva poraza. Perkz i G2 Esports su veliki favoriti u toj seriji na tri dobivene i bilo koji drugi ishod bio bi veliko razočaranje. Meč je na rasporedu u nedjelju u jutarnjim satima. U slučaju pobjede bit će to treći LoL World Championship za najboljeg hrvatskog gamera, koji u profesionalnoj karijeri još nije propustio otići na najvažniji League of Legends turnir na svijetu iako ima tek 20 godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.