Esport

Luka "Perkz" Perković u novom pohodu na svjetsku titulu

Foto: LoLesports/Flickr

LUKA "Perkz" Perković će 2. listopada u 10:00 po našem vremenu s G2 Esportsom započeti svoj put na League of Legends World Championshipu. U profesionalnoj karijeri Perkz niti jednom nije propustio najveći turnir League of Legends esporta. Ovoga puta on i njegov tim kreću iz nezavidne situacije. 

>Najbolji hrvatski gamer u borbi za odlazak na najveći League of Legends turnir

>Životna priča jednog od najboljih gejmera u Europi: 19-godišnji Luka Perkz otkriva što je sve prošao u karijeri

Perkz iza sebe ima tešku godinu. Kada su krajem 2017. tim napustila čak četvorica igrača Perkz je kao zaštitni znak G2 Esprotsa bio zadužen za stvaranje nove ekipe, one koju će voditi on sam. Okupio je igrače, ali to nisu bila ni približno razvikana imena kao ona koja su tim napustili. U prvoj polovici godine u proljetnom izdanju europskog League of Legends Championship Seriesa G2 Esports je još izgledao solidno. Bilo je poteškoća na putu, ali osigurali su finale doigravanja protiv Fnatica i izgubili 3-0. Tu se nazirao kraj vladavine Kraljeva Europe. 

Ljeto je bilo još teže. G2 Esports je ponovo izborio mjesto u doigravanju te zapeo na prvoj prepreci. U četvrtfinalu bolji je bio Misfits Gaming. To je značilo da su regionalne kvalifikacije jedini način za odlazak na World Championship. Prvo su nadigrali Splyce, zatim i Schalke 04 te tako osigurali posljednje treće mjesto za odlazak u Južnu Koreju na najveće League of Legends natjecanje na svijetu. Međutim, za mjesto na završnom turniru borit će se kroz Play-In fazu World Championshipa. 

G2 Esports je nositelj u grupi B u kojoj se još nalaze SuperMassive eSports kao predstavnici Turske i Ascension Gaming kao predstavnici Jugoistočne Azije. Sa svakim protivnikom igrat će dva puta, dvije najbolje plasirane ekipe idu u doigravanje u kojem će moći osigurati mjesto na završnom turniru. G2 Esports je protekle dvije godine dolazio izravno na World Championship kao najbolji tim u Europi. Takav status prate i visoka očekivanja koja G2 Esports često nije znao ispuniti. 2016. odigrali su loše i ispali praktički bez ispaljenog metka, dok su prošle godine bili blizu prolaza, ali skupina sa Samsung Galaxyjem i Royal Never Give Up bila je preteška. Samsung će osvojiti Worlds i skinuti s trona SK Telecom T1, a Royal Never Give Up će dogurati do polufinala. 

Foto: Luka Šangulin/Index

G2 Esports i Perkz ove će godine prvo morati izboriti mjesto na završnom turniru, a tamo pokazati izvanrednu igru žele li prekinuti prokletstvo i napokon proći grupnu fazu. Očekivanja su manja, samim time i pritisak na igrače. Međutim, poznavajući Perkza on je vjerojatno željan dokazivanja kao nikad prije. Pristupom korak po korak, iz meča u meč, mogli bi odigrati važnu ulogu na ovogodišnjem World Championshipu i u najmanju ruku nekoj od velikih ekipa uzeti pobjedu. Tko zna, možda i otići korak dalje. Sve oči europskih fanova uprte su moćni Fnatic, dok će G2 Esports ovoga puta krenuti iz sjene. Veliki turniri su uvijek drugačiji. Stvara se zasebna meta koja se razvija tijekom natjecanja. Čitanje promjena, razumijevanje igre i brza prilagodba su ključni za uspjeh. Vidjet ćemo može li Perkz voditi svoj tim do velikog rezultata. 

League of Legends World Championship će se održavati na nekoliko različitih lokacija u Južnoj Koreji. Play-In faza se igra u Seulu, grupna faza i prva runda doigravanja u Busanu, polufinale u Gwangju i veliko finale u Incheonu. G2 Esports prvi meč igra u utorak 2. listopada u 10:00 protiv SuperMassive eSportsa, a zatim u 15:00 protiv Ascension Gaminga. Nadamo se da će kao i Cloud9 turnir otvoriti s dvije pobjede. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.