Luštica: U Hajduku treniramo dva puta dnevno i imamo utakmicu, to još nisam doživio

STEVEN LUŠTICA nije otputovao s Hajdukom na drugi dio priprema u Austriju. Mladi veznjak koji je nedavno stigao iz Australije dobio je virozu pa će se suigračima priključiti čim ozdravi. U trenucima dok se oporavlja progovorio je o prvim dojmovima u Hajduku.

"Život u Hrvatskoj je fantastičan. Split je jedan od najljepši gradova u Europi. Ljudi su prijateljski raspoloženi i klub radi sve da se osjećam kao kod kuće. Jedini šok su mi navijači. Žive i dišu Hajduk, ništa im drugo nije važno", rekao je Luštica za australsko izdanje časopisa FourFourTwo.

Koliko se razliku HNL i australska liga?


"Treninzi su ovdje sasvim drugačiji. Treniramo dva puta dnevno i navečer imamo utakmicu. Znam da su pripreme, ali to nisam doživio u Australiji. Intenzitet treninga je puno jači, malo je slobodnog vremena i odmor je od velikog značaja."

Koliko se razlikuju Krasimir Balakov i Miron Bleiberg, trener koji je Lušticu vodio u Golden Coastu prije nego što je došao u Hajduk. Bleiberg nije htio dati Luštici ugovor jer je tvrdio da je sa 172 centimetra presitan.

"Balakov je bio igrač svjetske klase i svoje znanje prenosi na nas u Hajduku. Njegova filozofija je igrati napadački nogomet, nekad s trojicom napadača. Balakov je smiren i pozitivno djeluje na mene od prvog dana. Koji Bleiberg?", kaže Luštica koji očito nije prebolio odlazak iz Golden Coasta.

Koji su planovi?


"Moje ambicije su igrati najbolje što mogu. Tek sam došao i ne gledam što će biti nakon Hajduka. Imam fantastičnog trenera koji vjeruje u mene i sad mu to moram vratiti."

Luštica je nedavno zabio prvi gol za Hajduk, u prijateljskoj protiv Sloge iz Uskoplja.


"Iako je bila prijateljska utakmica, prvi gol za Hajduk je bio poseban za mene. To je momčad koju sam pratio otkad sam dječak i nikad neću zaboraviti taj pogodak."

Nada li se Luštica pozivu u australsku reprezentaciju ili možda nastupu na SP-u u Brazilu?

"To je teško pitanje. Sve ovisi kako ću igrati u Hajduku i razvijati se. Moram se nametnuti i postati još bolji kako bih ostvario tu mogućnost. Sebi sam uvijek postavljao visoke ciljeve, a jedan od njih je nastup na SP-u. No, sad je moj cilj igrati na punom Poljudu ispred Torcide, najboljih navijača na svijetu. Ništa mi drugo nije važno", kaže Luštica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.