Macron očajan zbog Mbappéa. Danas će moliti Real i Pereza da mu ispune veliku želju

Foto: Profimedia

REALOV predsjednik Florentino Perez stigao je u Pariz. Ondje će razgovarati s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, a glavna tema je Kylian Mbappé (25). L'Equipe tvrdi kako će Macron pokušati slomiti Pereza da pusti Mbappea na Olimpijske igre.

Macronova želja

Naime, Macron očajnički želi da Mbappé igra za Francusku na predstojećem olimpijskom turniru od 24. srpnja do 10. kolovoza. Francuska je u skupini s SAD-om, Gvinejom i Novim Zelandom. Macron će sve napraviti kako bi Mbappé kao kapetan predvodio Francusku na olimpijskom spektaklu, svjestan da je on najveća francuska zvijezda ovog trenutka.

Mbappé će ovoga ljeta doći u Real Madrid. Nakon višemjesečne trakavice odlučio je stati na kraj glasinama, objavivši kako neće produljiti ugovor s PSG-om. Mbappé je došao u PSG 2018. godine za 180 milijuna eura iz Monaca. Iako je igrao s Messijem i Neymarom te za PSG u 307 utakmica postigao 256 i namjestio 108 golova, nije uspio osvojiti Ligu prvaka.

Real završava transfer

To nije uspio ni ove godine, PSG je ispao u polufinalu od Borussije Dortmund. Već je neko vrijeme nezadovoljan i želi otići. Predsjednik kluba zadržao ga je prije dvije godine jednim od najvećih ugovora u povijesti nogometa.

Zarađuje oko 6 milijuna eura bruto mjesečno (2.7 milijuna neto), a dobio je i bonus od 180 milijuna eura samo za potpis ugovora te dodatnih 70 milijuna na kraju svake godine ugovora, koji je trebao trajati tri godine. No ponuđena mu je opcija da nakon dvije sezone ode besplatno, a tu opciju odlučio je iskoristiti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.