HRVATSKA - MAĐARSKA 3:0

Mađarski izbornik: Samo sam čekao kraj. Bili smo kao zečevi iz treće lige

Foto: EPA-EFE

ZA MAĐARSKOG izbornika Marca Rossija poraz 3:0 kod Hrvatske na Poljudu posljedica je slabije psihe. Mađari jednostavno nisu mogli parirati svjetskim doprvacima u splitskom grotlu pa je stav talijanskog trenera sasvim razuman.

"Moja momčad nije ni došla na utakmicu, samo sam čekao kraj kad smo ostali s igračem manje. Mi smo igrali kao zečevi, nismo bili odgovorni, ne sjećam se više koliko, ali pet-šest pogrešaka smo sami napravili i dali Hrvatskoj priliku za golove. Očito je da su moji igrači bili pod pritiskom, ali predavali smo loptu protivniku i prije pritiska. Previše pogrešaka smo napravili, odigrali smo najgoru utakmicu do sada od kad sam ja izbornik", rekao je Rossi pa dodao:

"Protivnik je posve drugi nivo od nas, ali način na koji smo izgubili navijači neće razumjeti. Da smo igrali i borili se i izgubili, to bi bilo nešto posve drugo. Neću tražiti krivca, ja sam kapetan svog broda, i svi snosimo jednaku odgovornost. Ne znam čega se trebaju bojati, navijača, pa ne igraju navijači, pritiska, pa Modrić je bio 30 metara daleko kad je krenuo u pritisak, bilo je vremena za bolju odluku."

Po pitanju šansi svoje reprezentacije oko odlaska na Euro kaže:

"Kako smo igrali i kako smo izgledali, teško je vjerovati da ćemo se plasirati dalje. Ne moramo gledati druge i kako su drugi igrali i osvajali bodove, nego sebe, moramo vidjeti koje smo mi pogreške napravili, pogreške kakve se ne događaju momčadima trećeg ranga. A za tri dana moramo igrati protiv Azerbajdžana."

Nikako nije mogao skriti razočaranje nakon lekcije od Dalićeve reprezentacije.

"Može se izgubiti od Hrvatske 3:0, izgubila je i Slovačka 4:0, ali ne ovako, ne na ovakav način. Atmosfera u svlačionici je kao na sprovodu, slično je bilo i protiv Slovačke, ali protiv Slovačke smo igrali, a večeras nismo. No za prolivenim mlijekom se ne smije plakati, treba ići dalje."

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.