lige petice

''Mafija u Milanu me uništila. Nisu željeli Afrikanca u momčadi"

Foto: Guliver Image/Getty Images

TARIBO WEST, legendarni nigerijski nogometaš s prijelaza stoljeća iznio je niz teških, pa čak i šokantnih optužbi na račun Milana i ljudi koji su vodili taj klub 1999.

Osvajač zlatne olimpijske medalje iz Atlante 1996. je u Milan prešao iz gradskog rivala Intera u ljeto 2000., ali je u slavnog klubu kod Alberta Zaccheronija odigrao samo četiri utakmice. West je za neuspjeh u Milanu okrivio mafiju i podmićene liječnike.

''Mafija je učinila sve što je bilo u njenoj moći da se pobrine da što prije završim misiju u Milanu“, izričit je Taribo, prvi afrički nogometaš koji je zaigrao i za Inter i za Milan, a zatim je objasnio na što misli:

''Najprije je mafija u medije plasirala informaciju da sam ozlijeđen, naravno, u želji da me izbace iz kluba. Liječnici su dobili mito da kažu da sam ozlijeđen, ali to je bila laž. Napravili su to jer je mafija bila užasnuta mogućnošću da jedan Afrikanac preotme mjesto nekom od senatora u svlačionici.''

U to vrijeme su na poziciji Tariba Westa u Milanu igrale legende kluba, Maldini i Costacurta.

Kad je shvatio da u Milanu nema budućnosti, West je otišao u Premiership.

''Liverpool se javio, poslali su ponudu, ali sam na kraju potpisao za Derby County'', rekao je igrač kojeg ponajviše pamtimo po ekscentričnim frizurama, a koji je u karijeri igrao za Auxerre, Inter, Milan, Derby, Kaiserslautern, Partizan, a karijeru je završio u iranskom Paykanu 2007. Za Nigeriju je odigrao 42 utakmice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.