Magić: Brekalo ima statistiku, ali dvaput je traljavo pucao protiv Varaždina

Foto: Vjeran Zganec Rogulja, Davor Puklavec/PIXSELL

HRVATSKI trener, a sada stručni komentator Rajko Magić u emisiji MAXSport televizije govorio je o remiju Varaždina i Hajduka (1:1) na Varteksovu stadionu u 24. kolu SuperSport HNL-a. Varaždinska momčad trenera Nikole Šafarića povela je u 40. minuti pogotkom Leona Belcara. Hajduk je od 52. minute imao igrača više jer je domaći napadač Marko Dabro dobio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton. Sastav trenera Mislava Karoglana do kraja je izjednačio pogotkom Nike Sigura u 66. minuti.

"Hajduk se ukočio kad je imao igrača više"

"Hajduk je stvarao prilike kroz zgusnutu obranu Varaždinaca. Vidjelo se da ima kvalitetniju ekipu, međutim gol koji su Varaždinci zabili poremetio je Hajduk, a najviše se ukočio kada je ostao s igračem više. Iznenadilo me što Hajduk nije dobro igrao s igračem više. To su specifične situacije o kojima često govorim.

Hajduk je nastavio igrati kroz kombinatoriku i kroz sredinu terena. Što se dogodilo? Varaždin je stao u 4-4-1 i to je odjednom bio dvostruki zid kroz koji nije bilo prostora za prolazak. U takvim situacijama, kad se protivnik zatvori, morate proći okolo ili pucati izvana, kakav je bio izjednačujući gol Hajduka.

Hajduk nije stvorio puno šansi, a pogodak mu je poništen zbog zaleđa. To me razočaralo kod Hajduka. Ekipa koja pretendira da bude prvak države mora biti spremna za sve situacije.

Čestitke Varaždinu, bio je hrabar nakon što je odigrao s igračem manje. Nastavio se boriti do zadnje kapi krvi. Mladi igrači su pokazali kako mogu igrati u teškim utakmicama", komentirao je Magić, koji je radio u Slaven Belupu, zaprešićkom Interu i Hrvatskom dragovoljcu.

"Brekalova statistika je dobra, međutim dvaput je traljavo pucao"

Magić je govorio i o Josipu Brekalu, krilnom napadaču i povremenom hrvatskom reprezentativcu koji je u četiri utakmice za Hajduk postigao jedan pogodak i asistirao za tri.

"Statistika je dobra, međutim mogu istaknuti da je dvaput s 10 metara traljavo pucao. Očekuje se bolje i čvršće udarena lopta. Zelenika je fenomenalno reagirao, ali da je lopta bila udarena kako bi trebala biti, teško bi obranio", rekao je Magić.

Ponovio je da je Hajduk, kada je imao igrača više, trebao probijati po boku, a ne kroz sredinu. "Izgledalo je kao da Hajduk želi postići pogodak, ali da nema pripremljeno kako to napraviti", dodao je Magić.