Magic Johnson: Sad kad je stigao Bogdanović, Knicksi mogu i do finala

Foto: EPA

BOJAN BOGDANOVIĆ novi je igrač New York Knicksa. Hrvatski košarkaš otišao je iz Detroit Pistonsa u razmjeni u posljednjem danu prijelaznog roka u NBA ligi. Uz njega će put New Yorka i Alec Burks, dok će Detroit za njih dvojicu dobiti Quentina Grimesa, Evana Fourniera, Ryana Arcidiacana, Malachija Flynna i dva izbora druge runde drafta.

Magic Johnson: Knicksi sad mogu i do finala

Magic Johnson, jedan od najlegendarnijih igrača u povijesti NBA-a, smatra da su Knicksi ovim trejdom napravili sjajan posao. Naveo je kako Bogdanović u prosjeku zabija 20.2 poena i šutira 41.5% za tri poena, a Burks 12.7 poena uz 40.1% trice, pa poručio: 

"Sada kada su Knicksi doveli Bojana Bogdanovića i Aleca Burksa, mislim da imaju dobru šansu ne samo za igranje u finalu Istočne konferencije nego i u finalu NBA lige."

Bogdanoviću su Knicksi šesti klub u NBA karijeri. Uz Detroit Pistonse, ranije je igrao za Brooklyn Netse, Washington Wizardse, Indiana Pacerse i Utah Jazz. Ujedno će biti treći hrvatski igrač u povijesti Knicksa, nakon Bruna Šundova i Marija Hezonje.